Početna Gradske teme Grad Novi Sad mora da kupi zgradu koju koristi više od 15...

Grad Novi Sad mora da kupi zgradu koju koristi više od 15 godina

0

Gradska vlast odredila je u budžetu za ovu godinu trošak od 239 miliona dinara za kupovinu zgrade u Stevana Branovačkog 3, koju koristi već oko 15 godina.

Iako je prvobitno Novi Sad objekat dobio od Neimara na osnovu sudskog poravnanja, u ponovljenom sporu zgrada je vraćena na spisak nepokretnosti ove firme. Kako je, u međuvremenu, došlo do stečaja, status nije rešen i sada, kao poverilac, Grad planira da kupi zgradu.

U Gradskoj kući kažu da je nekadašnji Zavod za izgradnju grada godinama koristio zgradu u Stevana Branovačkog na osnovu sudskog poravnanja sa “Neimarom” od 1. jula 2003. godine, ali je to poravnanje proglašeno ništavim 18. jula 2009. godine i objekat je pripao “Neimaru”.

– Nakon pokretanja stečajnog postupka nad Neimarom, objekat je postao sastavni deo stečajne mase u postupku koji se vodi pred Privrednim sudom. Imajući u vidu da je objekat neophodan za nesmetano obavljanje delatnosti Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, koja je nasledila ZIG, i činjenicu da se u narednom periodu, u postupku stečaja, može očekivati prodaja predmetnih nepokretnosti, u budžetu je planirano 239 miliona dinara za kupovinu objekta u Ulici Stevana Branovačkog 3. Iznos planiran u budžetu predstavlja oko 50% vrednosti objekta utvrđene na osnovu procene Poreske uprave – navode u Gradskoj kući.

U Gradu kažu i da su već, u skladu sa odredbama Zakona o stečaju, Privrednom sudu dostavili Pismo o namerama za kupovinu ove zgrade.

Izvor: 021
Foto: Pixabay