Početna Gradske teme Grad Novi Sad mora da kupi zgradu koju koristi više od 15...

Grad Novi Sad mora da kupi zgradu koju koristi više od 15 godina

Gradska vlast odredila je u budžetu za ovu godinu trošak od 239 miliona dinara za kupovinu zgrade u Stevana Branovačkog 3, koju koristi već oko 15 godina.

Iako je prvobitno Novi Sad objekat dobio od Neimara na osnovu sudskog poravnanja, u ponovljenom sporu zgrada je vraćena na spisak nepokretnosti ove firme. Kako je, u međuvremenu, došlo do stečaja, status nije rešen i sada, kao poverilac, Grad planira da kupi zgradu.

U Gradskoj kući kažu da je nekadašnji Zavod za izgradnju grada godinama koristio zgradu u Stevana Branovačkog na osnovu sudskog poravnanja sa “Neimarom” od 1. jula 2003. godine, ali je to poravnanje proglašeno ništavim 18. jula 2009. godine i objekat je pripao “Neimaru”.

– Nakon pokretanja stečajnog postupka nad Neimarom, objekat je postao sastavni deo stečajne mase u postupku koji se vodi pred Privrednim sudom. Imajući u vidu da je objekat neophodan za nesmetano obavljanje delatnosti Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, koja je nasledila ZIG, i činjenicu da se u narednom periodu, u postupku stečaja, može očekivati prodaja predmetnih nepokretnosti, u budžetu je planirano 239 miliona dinara za kupovinu objekta u Ulici Stevana Branovačkog 3. Iznos planiran u budžetu predstavlja oko 50% vrednosti objekta utvrđene na osnovu procene Poreske uprave – navode u Gradskoj kući.

U Gradu kažu i da su već, u skladu sa odredbama Zakona o stečaju, Privrednom sudu dostavili Pismo o namerama za kupovinu ove zgrade.

Izvor: 021
Foto: Pixabay