Početna Gradske teme Grad Novi Sad i Pokrajina zajedno u novim projektima

Grad Novi Sad i Pokrajina zajedno u novim projektima

0

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem održao konferenciju za novinare u Gradskoj kući na kojoj su predstavlјeni rezultati ulaganja u novosadsku putnu privredu, kao i planovi budućih radova na putevima u Novom Sadu.

“Čekali smo da privedemo kraju obnovu novosadskih saobraćajnica, koja je trajala od početka oktobra, kako bismo izvestili javnost o rezultatima ulaganja. Pored završenih radova u 25 ulica, ostalo je da se u još tri ulice radovi privedu kraju, i to na Bulevaru Slobodana Jovanovića, u Svetojovanskoj i ulici kod Policije u Sremskoj Kamenici. Projekat u okviru kojeg smo od AP Vojvodine, rebalansom budžeta u septembru, dobili 800 miliona dinara, a u koji je Grad uložio dodatnih 200 miliona dinara, predstavlјa milijardu dinara koja je uložena u obnovu, rekonstrukciju i sanaciju novosadskih ulica. U toku realizacije ovog kapitalnog i izuzetno važnog posla za Grad Novi Sad, nije bilo lako ni putarima koji su radili svakodnevno na asfaltiranju, kao ni Novosađanima u saobraćaju, i zahvalјujemo im se na strplјenju. Hvala i predstavnicima medija, jer su pravovremeno informisali građane o zatvorenim ulicama i alternativnim pravcima. U ovoj godini smo uradili preko 60 kilometara ulica, odnosno 128 pojedinačnih saobraćajnica, a čitav posao je izuzetno kvalitetno odrađen, po pravilima struke, uz primenu najsavremenije tehnologije i mehanizacije. Nastavlјamo dalјe i u narednoj godini. Ideja je da asfaltiramo, verovatno u drugoj polovini jula, ceo Bulevar oslobođenja. Što se tiče budžeta za 2023. godinu, Grad Novi Sad je opredelio milijardu dinara, a Pokrajina 500 miliona, za putnu privredu. Trudićemo se da u rebalansima izdvojimo dodatna sredstva i da prestignemo ovogodišnji rekord od 2,2 milijarde ulaganja u putnu privredu. Hvala Pokrajini na partnerstvu u ovom projektu, a u narednoj godini nas čeka još zajedničkih projekata”, rekao je gradonačelnik Milan Đurić naglasivši da su neki od budućih projekta izgradnja pešačko-biciklističkog mosta, rekonstrukcija i obnova Almaškog kraja, izgradnja moderne fiskulturne sale u Gimaziji “Laza Kostić” i drugo.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da deli zadovolјstvo u odnosu na ovaj važan posao koji su zajednički uradili Grad i Pokrajina.

“Nećemo stati na obnovi ovih ulica koje smo zajednički finansirali, već nastavlјamo na proleće ulaganje u novosadsku putnu privredu. Odlično je što u tim radovima nije bilo kašnjenja, kao ni problema u kvalitetu. Nas očekuju i drugi važni projekti u Novom Sadu, kao što su rekonstrukcija “Studija M”, radovi na rekonstrukciji Kamenice 1, završetak radova na Kamenici 3, izgradnja novog muzeja, izgradnja nove, moderne škole na Satelitu”, rekao je Igor Mirović.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs