Početna Gradske teme Grad Novi Sad prodaje 25 solidarnih stanova, cena kvadrata oko 840 evra

Grad Novi Sad prodaje 25 solidarnih stanova, cena kvadrata oko 840 evra

Grad Novi Sad raspisao je javni poziv za kupovinu 25 stanova u javnoj svojini grada u Ulici Momčila Tapavice bb. To su takozvani solidarni stanovi i prodaju se po ceni od 98.917,76 dinara po kvadratu i otplatu do 20 godina.

Kako se navodi u pozivu, na prodaju je sedam stanova za dvočlano domaćinstvo, osam stanova za tročlano domaćinstvo, šest stanova za četvoročlano domaćinstvo i četiri stana za petočlano domaćinstvo. Zainteresovani ih mogu pogledati uz prijavu Upravi na brojeve telefona 489-0011 i 489-0045.

Cenu kvadratnog metra utvrdila je Stambena agencije Grada Novog Sada u skladu sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada. Kako se navodi, zakonom je propisano da se kupoprodajna cena stana ili porodične kuće utvrđuje na osnovu cene izgradnje, uračunavanjem svih finansijskih i nefinansijskih učešća za izgradnju.

Kandidat za kupovinu ovakvog stana mora biti državljanin Srbije, imati prebivalište u Novom Sadu, niko od članova domaćinstva ne sme imati u svojini nekretninu. Takođe, maksimalni mesečni prihod domaćinstva, u zavisnosti od broja članova porodice, može da bude nešto viši od 105.000 dinara ako u porodici ima jedna odrasla osoba, odnosno do skoro 400.000 dinara kada u porodici živi pet odraslih osoba.

Pravo prvenstva na rang listi za prodaju stana su stambeni status, zdravstveno stanje, invalidnost i telesno oštećenje.

Prijave se narednih 30 dana mogu podneti Stambenoj komisiji preko Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove u Narodnog fronta 53.

Ceo tekst javnog poziva, kao i uslove konkursa, može se videti na sajtu Grada OVDE.

Osim ovog javnog poziva, Grad je danas raspisao i javni poziv za ostvarivanje pomoći za ozakonjenje stana ili porodične kuće.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay