Početna Gradske teme Grad oduzeo stanarima Adica deo zemljišta, na odštetu čekaju već 12 godina

Grad oduzeo stanarima Adica deo zemljišta, na odštetu čekaju već 12 godina

Stanovnici Ulice Branka Ćopića na Adicama već 12 godina čekaju da ih grad obešteti za eksproprijaciju zemljišta, koje im je oduzeto zbog proširenja puta.

Kako prenosi N1, iako je obaveza grada prema njima nesporna, ni u ovogodišnjem budžetu nije se našlo mesta za obeštećenje.

Rekostrukcija, kojom su izgrađene dve saobraćajne trake, podrazumevala je da svim stanarima ulice bude oduzet deo placa.

Po svim zakonima, ali i obećanjima tadašnjih gradskih otaca, svi kojima je imovina oduzeta morali su da budu obeštećeni u najkraćem mogućem roku. Od tada, promenila su se tri gradonačelnika, ali odgovor nadležnih ostao je isti – para za nadoknadu štete nema. Jedina razlika u odnosu na prethodne izgovore je ta što je grad pogrešio čak i naziv ulice.

– Nije predviđena pozicija rešavanja imovinsko-pravnih odnosa na lokaciji Ulice Branimira Ćopića na Adicama, to jest – u 2018. godini ne postoje planirana sredstva za ovu namenu – naveo je Grad.

Radenko Karać sa papirima u rukama tako već godinama bezuspešno obija pragove gradskih organa, i priznaje – polako gubi nadu da u ideju da je Srbija pravna država.

– Nemam reči više. Obraćao sam se svim zvaničnim institucijama, da se obratim više – ne znam kome. Nemam više svoja građanska prava, da me iko zaštiti. Oni su meni rekli da ja tužim, a ja to ne želim. Neću da dajem advokatima pare, jer to je meni uzeto legalno, i legalno hoću da naplatim – kaže on.

Ima li nade da stanari Ulice Branka Ćopića dobiju ono što im po zakonu pripada, N1 je pokušao da sazna i gradskoj kući.

Na jednostavno pitanje gradskoj službi za informisanje – kada će stanovnici Adica biti obeštećeni, odgovor nije stigao.

Izvor: N1
Foto: Ilustracija/ThinkstockPhotos