Početna Gradske teme Grad planira dva zatvorena olimpijska bazena do kraja godine

Grad planira dva zatvorena olimpijska bazena do kraja godine

0

S obzirom na to da Novi Sad, usled problema na sanaciji bazena na Spensu već više od 14 meseci nema zatvoreni olimpijski bazen, iz kabineta gradonačelnika navode da je do kraja godine planirano da Novi Sad dobije dva funkcionalna natkrivena olimpijska bazena, čije će korišćenje biti moguće i tokom zimskog perioda.

Rekonstrukcija jedinog zatvorenog olimpijskog bazena u Novom Sadu počela je u maju prošle godine, te je završetak sanacije bio planiran za sredinu avgusta. Radovi su završeni tek 16. novembra prošle godine, ali tada bazen nije pušten u rad.

Nakon otkrivenih problema na sanaciji bazena na Spensu u januaru ove godine, usledilo je ograđivanje dva od tri izvođača radova, što nije naišlo na razumevanje gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića. Osim pucanja dna bazena, popucale su pločice, curile su nove instalacije, a voda se zbog nepravilnog nagiba u bazenu izlivala.

Ponovljena sanacija, kako je najavljeno, radiće se prema projektu FTN-a za čiju su objavu probijeni rokovi, a koji bi prema najavama šefa kabineta gradonačelnika Žarka Mićina trebalo da bude gotov 30. aprila ove godine, posle čega će uslediti rekonstrukcija.

S obzirom na to da Novi Sad, već više od godinu dana nema olimpijski bazen koji može da se koristi tokom čitave godine, gradski urbanisti u martu su predložili natkrivanje bazena na Sajmištu.

Iz kabineta gradonačelnika Novog Sada kažu da SPC “Vojvodina” priprema idejno rešenje za natkrivanje olimpijskog bazena na Sajmištu, a Grad će kroz rebalans budžeta obezbediti sredstva za projektovanje i izvođenje radova.

“Precizan datum kada će radovi na natkrivanju bazena biti završeni biće definisan kroz projektnu dokumentaciju, a planirano je da radovi otpočnu krajem leta i završe se najkasnije do kraja godine”, kaže Mićin.

On najavljuje da će plivačima, takmičarima u sportovima na vodi i građanima do kraja godine biti omogućeno korišćenje dva olimpijska bazena u Novom Sadu.

Što se takmičara tiče, iz kabineta gradonačelnika kažu da su zbog nemogućnosti korišćenja bazena na Spensu posredstvom Uprave za sport i omladino organizovali korišćenje bazena u SC “Slana bara” obezbeđeni uslovi za treniranje za sve takmičare sportova u vodi, od pionirske do seniorske selekcije.

Izvor: 021
Foto: Pixabay