Početna Gradske teme Grad podelio 94,9 miliona dinara za projekte iz kulture

Grad podelio 94,9 miliona dinara za projekte iz kulture

ThinkstockPhotos-Novi Sad (1)

Komisija Uprave za kulturu odabrala je projekte koji će ove godine iz budžeta grada dobiti 94,9 miliona dinara.

Prema rezultatima konkursa ove godine je 340 udruženja, ustanova i drugih organizacija poslalo 538 projekata u vrednosti od milijardu i po dinara, pri čemu su od Grada tražili da ih podrže sa malo više od 600 miliona dinara.

Nakon što je komisija pregledala sve prispele predloge odabrali su 65 nosioca, kojima će finansirati oko 100 raznih programa.

Najviše novca i ove godine su dobili Exit 20 miliona dinara, Muzička omladina Novog Sada 11,5 miliona (NOMUS 10 miliona i Novosadsko muzičko leto 1,5 miliona), Zmajeve dečije igre sedam miliona, kao i Tamburica fest 6,6 miliona dinara i Festival uličnih svirača šest miliona dinara.

Među projektima koji su dobili značajniju sumu novca je Udruženje “Kvart medija” koja je za projekat “Ledena šuma” dobila 5,8 miliona dinara, “Laureat – DOO za menadžment i zastupanje autora i glumaca” za “13. Beogradski festival igre” – 500.000 dinara i “Rezervisano za decu” – tri miliona dinara, Matica srpska kojoj je za razne programe pripalo 2,3 miliona dinara i “Nacionalna komora za modu Srbije” za “Serbia fashion week – jesen 2016” 1,3 miliona dinara.

Iz budžeta Grada “Novo kulturno naselje” je dobilo malo više od milion dinara, koliko je dobio i Mađarski kulturni centar “Petefi Šandor”, a tačno milion Dečiji kulturni centar “Deci na dar” za više programa tokom godine.

Preko milion dinara, ali za više projekta dobili su SKUD “Železničar” (1,3 miliona), KUD “Svetozar Marković” (1,5 miliona), Akademija Umetonosti (1,3 miliona) i AKUD “Sonja Marinković” (1,54 miliona).

Ostali su dobili sume koje se kreću oko 500.000 dinara.

Izvor: 021.rs
Foto: Guliver/ThinkstockPhotos