Početna Gradske teme Grad ponovo pokušava da proda bivše sedište pokrajinskog DS-a u Novom Sadu

Grad ponovo pokušava da proda bivše sedište pokrajinskog DS-a u Novom Sadu

0

Gradska vlast ponovo će pokušati da proda stan na prvom spratu zgrade na Bulevaru Mihajla Pupina 28, koji je godinama bio sedište pokrajinskog odbora Demokratske stranke.

U javnom oglasu se navodi da je u ponudi poslovni prostor od 308 kvadrata po početnoj ceni od 504.301,81 evro, a javno otvaranje ponuda je u ponedeljak, 7. oktobra u 13 časova u sali za sastanke na prvom spratu Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove u Narodnog fronta 53.

Učesnik postupka treba da uplati depozit od 5.000 evra, a u oglasu se ne navodi tačno do kada je rok za dostavljanje ponuda, što verovatno znači da je rok do javnog otvaranja ponuda.

Inače, početna cena stana od malo više od pola miliona evra je za nekoliko hiljada evra viša od cene iz neuspele prodaje od pre više od godinu i po dana kada je iznosio bio dat u domaćoj valuti i bio je 56.541.318 dinara.

Podsetimo da je prodaja stanova ili poslovnih prostora koje Grad Novi Sad inače daje u zakup retkost, jer se ti prostori uglavnom zamene za drugu imovinu ili služe za raseljavanje.

Inače, u ovom stanu na Bulevaru Mihajla Pupina 28 od devedesetih do 2017. godine nalazilo se sedište pokrajinskog odbora Demokratske stranke, koji se odatle iselio jer nije mogao više da plaća troškove. Pokrajinski odbor se tada spojio sa gradskim odborom DS-a u Vojvođanskih brigada.

Sada se u ovom stanu kao zakupac nalazi Pokret socijalista, čije se zastave vijore na ulazu u zgradu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay