Početna Gradske teme Grad promenio odluku o posebnoj parking karti

Grad promenio odluku o posebnoj parking karti

0

Novosadska vlast je promenila dosadašnju odluku o posebnoj parking karti, koja je izdavana vozačima čija se vozila zateknu u plavoj ili crvenoj zoni bez plaćenog parkinga.

Kako “021” saznaje, građanima će se i dalje izdavati ova posebna parking karta od 900 dinara, a novina je samo što će svako moći da je kupi i da je koristi za parkiranje od 24 sata na bilo kom parkingu u zoni naplate.

Kako je za naš portal objasnio portparol “Parking servisa” Radovan Jeknić, razlog za promenu Odluke o parkiranju u delu koji se tiče posebne parking karte je usklađivanje sa izmenama zakona i praksom u drugim gradovima koji imaju sistem organizovane naplate parkiranja.

Ova promena je prilagođena tumačenjima odredbi Zakona o komunalnim delatnostima i gotovo je identična odredbama odluka u Beogradu i Subotici kao dobrim primerima u regulisanju parkiranja. Posebna parking karta i po samom imenu predstavlja posebnu kartu čijom kupovinom korisnik ostvaruje mogućnost parkiranja na svim parkiralištima u gradu, osim na parkiralištima sa kontrolom ulaska i izlaska, u naredna 24 časa od momenta izdavanja karte, odnosno popunjavanja karte i isticanja na prednje vetrobransko staklo.

– U dosadašnjoj odluci nije bilo definisano trajanje karte što je izazivalo zabunu kod korisnika – naveo je Jeknić.

On je dodao da od sada, za posetioce grada Novog Sada, kupovina posebne parking karte predstavlja pogodnost pošto će, kada je u pitanju parkiranje, biti “mirni” 24 sata.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay