Početna Gradske teme Grad rapisao tender: Tri škole dobijaju novo osvetljenje

Grad rapisao tender: Tri škole dobijaju novo osvetljenje

0

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije na tenderu traži firmu koja će izgraditi javno osvetljenje u tri škole u Novom Sadu. To podrazumeva nabavku i postavljanje rasvete u dvorištima osmoletki “Vuk Karadžić” i “Ivan Gundulić”, kao i srednjoj “Svetozar Miletić”.

Projektom, koji je uradila firma “ETG inženjering” iz Bačke Palanke, predviđene su ukupno 52 svetiljke na 40 stubova. Reč je o LED svetiljkama i projektorima, koji će biti montirani na čelične stubove, a, kako je u tenderskoj dokumentaciji navedeno, ukupna dužina trase javnog osvetljenja je 940 metara.

U Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” na Salajci planirano je deset projektora s po 80 LED izvora, kao i 17 svetiljki, koji će biti montirani na 21 stub visine pet i deset metara. Inače, interesantno je da se nastava u toj osmoletki od septembra odvija u jednoj smeni, budući da je ta škola, zajedno s još dve u Novom Sadu, deo pilot-projekta Ministarstva prosvete u kojem učestvuje oko 200 osnovnih škola na teritoriji Srbije .

Četiri projektora i devet svetiljki biće montirano na 11 stubova, visine pet i deset metara, u OŠ “Ivan Gundulić” na Podbari, dok je u Srednjoj školi “Svetozar Miletić” na osam čeličnih stubova planirano osam projektora i četiri svetiljke.

Firma kojoj bude poveren posao imaće najviše 120 kalendraskih dana za demontažu stare rasvete, nabavku i ugradnju nove, a za kvalitet radova moraće da da dve godine garancije. Imajući u vidu da je rok za podnošenje ponuda do 23. decembra, te da će Uprava imati 25 dana da donese odluku o dodeli ugovora ili pak obustavi tendera, postavljanje rasvete u tri novosadske škole neće početi pre februara.

Izvor: RTV
foto: Pixabay