Početna Gradske teme Grad sufinasira boravak još 565 mališana u privatnim vrtićima

Grad sufinasira boravak još 565 mališana u privatnim vrtićima

Gradsko veće odobrilo je na današnjoj sednici da se sufinansira boravak u privatnim predškolskim ustanovama još 565 dece za period septembar – decembar 2017. godine.

Kako se navodi u saopštenju Grada, u periodu od 1. avgusta do 12. oktobra 2017. godine podneto je 2.465 zahteva za finansijsku podršku, a Odlukom o finansijskoj podršci porodici sa decom predškolskog uzrasta upisanom u predškolsku ustanovu čiji je osnivač drugo pravno i fizičko lice, bila su predviđena budžetska sredstva za ostvarivanje tog prava za najviše 1.900 dece.

Kako bi sva deca ipak imala smeštaj i kako bi obezbedila podrška za što više porodica, stvoreni su finansijski uslovi da svi primljeni zahtevi budu realizovani.

U saopštenju se navodi da je gradonačelnik Miloš Vučević pojasnio da će se iz budžeta izdvojiti oko 70 miliona dinara i da će se u narednoj godini nastaviti sufinansiranje za boravak oko 2.500 dece, a ne 1.900 kao što je bilo do sada. Zbog toga će u budžetu za 2018. godinu za realizaciju pomenute Odluke biti planirano 250 miliona dinara, tj. za oko 50 miliona više nego u tekućoj godini.

Izvor: 021.rs