Početna Gradske teme Grad i Udruženje penzionera Grada Novog Sada nastavljaju intenzivnu kvalitetnu saradnju

Grad i Udruženje penzionera Grada Novog Sada nastavljaju intenzivnu kvalitetnu saradnju

0

Nakon četiri godine, danas su u Skupštini Grada Novog Sada održani Izborna sednica Skupštine Udruženja penzionera Grada Novog Sada i izbori radnih tela, a uručene su i diplome i počasne članske karte pomažućim i počasnim članovima Udruženja penzionera. Otvaranju sednice prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je naglasio da Grad i Udruženje penzionera Grada Novog Sada nastavljaju intenzivnu kvalitetnu saradnju, koja može biti primer drugim lokalnim samoupravama kako da na najbolji način podrže penzionere.

“Mi naše penzionere pomažemo kontinuirano. Uložili smo u obnovu objekta gde je sedište Udruženja u Poštanskoj ulici i tamo će biti još investicija. Nastojimo da ceo grad bude ravnomerno pokriven Klubovima penzionera. Trenutno ih ima 19, a ove godine gradimo potpuno nov objekat u Starim Ledincima. Bez obzira na brojne izazove i situaciju u celom svetu, i ove godine omogućili smo da stariji sugrađani preko Udruženja idu u banje i na letovanje. Cilj nam je da im obezbedimo što bolje uslove za život, te da im se zahvalimo na podršci koju oni daju Gradu i na njihovom odgovornom ponašanju kojim doprinose društvu”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Predsednik Udruženja penzionera Grada Novog Sada Momo Čolaković istakao je da će na današnjoj sednici biti razmotreni izveštaji o četvorogodišnjem radu, te da će biti donet program rada za naredne četiri godine.

“Zahvalni smo gradonačelniku Vučeviću što je sa nama da zajedno ocenimo koliko su korisnici penzija doprineli da život u Novom Sadu bude prijatniji i lepši. Mi ćemo i u narednom periodu biti koncentrisani na to da omogućimo bolji materijalni i socijalni položaj penzionera, veću brigu društva o starim ljudima koji imaju preko 65 godina, a u Novom Sadu ima ih blizu 80 000”, izjavio je Čolaković i zahvalio se predsedniku Saveza penzionera Srbije i pobratimima iz Udruženja penzionera Grada Niša što su se odazvali pozivu da prisustvuju Izbornoj sednici Skupštine Udruženja penzionera Grada Novog Sada.

Izvor: RTV
Foto: Grad Novi Sad