Početna Gradske teme Grad završio radove oko kovid bolnice na Mišeluku u roku kraćem od...

Grad završio radove oko kovid bolnice na Mišeluku u roku kraćem od predviđenog

0

Novi Sad je završio svoj deo poslova na uređenju okoline kovid bolnice.

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) je navela da su radovi vredni 249.840.000 dinara, koji su počeli 29. aprila, završeni 14. avgusta – u roku kraćem od ugovorenih 115 kalendarskih dana.

UGZI je saopštio da je izgrađeno 1.045 metara vodovodne mreže, 863 metara fekalne kanalizacije i 865 metara atmosferske kanalizacije. Takođe, gradnjom kolovoza u dužini od 427 metara sa kružnom raskrsnicom, kao i 826 metara duge pešačko-biciklističke staze, obezbeđen je prilaz bolnici na Mišeluku.

U sklopu ovih radova za potrebe uvođenja autobuske linije do bolnice, formirane su bus niše, a kompletan prostor osvetljen je sa 26 stubova javnog osvetljenja, kao i pratećim urbanim mobilijarom koji čine osam klupa, četiri korpe za otpatke i dva jarbola sa zastavama Srbije i Novog Sada. UGZI navodi da će okolni prostor od 3.650 kvadratnih metara biti naknadno hortikulturno uređen.

Podsetimo da je otvaranje privremene kovid bolnice sa više od 600 kreveta, koja će nakon završetka epidemije najverovatnije postati Gradska bolnica, predviđeno za 1. septembar.

Uz troškove koje je Grad Novi Sad dao za uređenje okoline, izgradnja ovog objekat će koštati gotovo šest milijardi dinara, prema poslednjim podacima.

Prvo je saopšteno da će bolnica koštati 4,15 milijardi, ali se iz budžeta i odluka Vlade vidi da je opredeljeno 3,5 milijardi dinara. Potom je iz budžetske rezerve početkom juna dodato još 1,37 milijardi dinara, zatim polovinom istog meseca dodato je još 211 miliona dinara, da bi početkom avgusta bilo izdvojeno još 440 miliona dinara.

Izvor: 021.rs
Foto: Ministarstvo odbrane