Početna Gradske teme Građani Novog Sada šokirani: Brutalni obračun Zoohigijeničara sa psom

Građani Novog Sada šokirani: Brutalni obračun Zoohigijeničara sa psom

1

3

Građani Novog Sada ostali su u čudu kada su na ulicama svog grada naišli na prizore na koje nisu navikli i tom prilikom odlučili su da naprave fotografije kojima će putem medija možda probuditi svest kod ljudi o onoj najbitnijoj osobini a to je ljudskost.

6

Zoohigijeničari su psa uhvatili sajlom, zatim su ga držali u potpuno neprirodnom uspravnom položaju, sve vreme na sajli koju je radnica držala u ruci, dok je radnik vezivao psa crvenim kanapom, verovatno povocem.

5

Psa su u kombi uneli držeći ga za vrat, pojačavajući pritisak sajle oko vrata. Kada su došli do vozila, zoohigijeničar je držao psa na sajli tako što su psu visile noge u vazduhu, a sav pritisak bio je na vratu koga je stezala metalna sajla.

Na uniformi radnice vidi se logo JKP Zoohigijena i veterina Novi Sad.

4

Kombi kojim su radnici došli nije obeležen iako se radi o vozilu javnog preduzeća.

S obzirom da se na ulicama Novog Sada može videti sve manje i manje pasa, a da su mnogi novosadski gradski psi pronađeni na Fruškoj gori, na autoputu, pa čak i u Beogradu, postavlja se pitanje da li je JKP Zoohigijena i veterina Novi Sad u stanju da ispuni svoje zakonske obaveze u vezi sa zbrinjavanjem napuštenih pasa i mačaka, ili neko od rukovodilaca misli da treba po svaku cenu da skloni pse s ulice, dozvoljavajući radnicima i veterinarima da s njima postupaju na brutalan način.

Podsećamo na ubistvo starateljskog psa Stena, tromesečnih štenaca koji su ubijeni nakon što su proglašeni agresivnim, kao i na ubistvo brojnih drugih pasa zbog čega smo podneli krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Autor: Divna Anđelić
Foto: NsHronika.rs

1 KOMENTAR

Comments are closed.