Početna Gradske teme Građani i radnici “Zelenila” Novi Sad zajedno sadili drveće u ulici Veselina...

Građani i radnici “Zelenila” Novi Sad zajedno sadili drveće u ulici Veselina Masleše

0

Radnicima JKP “Gradsko zelenilo”, koji su juče u okviru projekta “Male urbane celine” sadili drveće i rekonstruisali travnjak u ulici Veselina Maleše na Detelinari, priključio se i jedan broj stanovnika ovog dela grada. U saradnji sa građanima posađeno je 29 stabala koprivića i četiri stabla nara. Drveće je posađeno na parkingu kod OŠ “Svetozar Marković Toza” u polipropilenske cevi radi zaštite korena. A radi zaštite oko stabala će biti postavljena i metalna ograda.

“Ulica Veselina Masleše je jedna od najpromentijih u ovom delu grada. Novo drveće i nov travnjak značajno će unaprediti kvalitet života ljudi koji žive ovde. Projekat “Male urbane celine” se realizuje u saradnji Gradske uprave za zaštitu životne sredine, Mesne zajednice i Gradskog zelenila. Pored sadnje 33 sadnice drveća, zajedno s građanima koji su nam se pridružili, rekonstruisali smo i više od 1.500 kvadratnih metara travnjaka. Posađena je nova trava, uklonjen otpad i lišće. A narednih dana sa sadnjom drveća u okviru projekta “Male urbane celine” nastavićemo i u drugim delovima grada”, izjavio je Miloš Egić, direktor JKP “Gradsko zelenilo” Novi Sad.

On podseća da je tokom prethodnih 15 dana posađeno 211 sadnica drveća na 4 lokacija u gradu.

“Posadili smo šest piramidalnih bagrema u ulici Ive Andrića na Limanu IV, 69 komada stabala u Orahovoj ulici, 103 komada stabala na lokaciji Braće Krkljuš, 33 komada stabala Aranj Janoša”, dodaje Egić.

Izvor: RTV.rs
Foto: JKP Gradsko zelenilo