Početna Gradske teme Gradi se dve hiljade vojnih stanova na Jugovićevu

Gradi se dve hiljade vojnih stanova na Jugovićevu

0

Ključevi 12 stanova u zgradi na Jugovićevu, uručeni su aktivnim i penzionisanim pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane.

Ključeve su uručili ministar odbrane Aleksandar Vulin, u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Milana Mojsilovića i predsednika Skupštine Grada Novog Sada Zdravka Jelušića.

– Od početka 2018. godine do danas 667 pripadnika Vojske Srbije je rešilo svoje stambeni pitanje preko Ministarstva odbrane. Jačanje vojske će se videti kroz novo naoružanje, nove odbrambene sisteme, ali će se videti i po pojačanoj stambenoj zgradnji i što brinemo o svim pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane – poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je dodao da svako ko svoju sudbinu veže za Vojsku Srbije, treba “da zna da ponovo postoji sistem koji brine o njemu, o njegovim obrazovanim potrebama, stambenim potrebama, o zdravstvenim potrebama, koji brine o svakom članu njegove porodice”.

Predsednik Skupštine Novog Sada Zdravko Jelušić ocenio je današnje uručivanje ključeva kao jasan znak da se na svim nivoima vodi pažnja o ljudima “od kojih očekujemo da daju zaštitu državnom integritetu”.

– Ovo je jedan lep početak, samo primer onoga što će se u Novom Sadu raditi u narednom periodu. Ovo je uvod jednog velikog projekta koji u dve faze treba da se završi na Jugovićevu, a to je gradnja 1.972 stana, kako bi se ljudi koji se brinu za bezbednost ove države i bezbednost građana doveli u poziciju da reše egzistencijalno pitanje – istakao je predsednik gradskog parlamenta Zdravko Jelušić.

On je najavio da će prva faza izgradnje stanova na Jugovićevu početi na proleće, te da je ovaj projekat važan i za Novi Sad kao urbanu celinu.

– Posle duže vremena Novi Sad će dobiti jedno veliko naselje sa kompletnom infrastrukturom, školom, predškolskom ustanovom, parkinzima i svim pratećim sadržajima – podvukao je Jelušić.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović kazao je da je današnji događaj značajan ne samo za aktivne već i za penzionisane pripadnike Vojske Srbije i Ministrastva odbrane.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay