Početna Gradske teme Gradi se novo pristanište za turističke brodove

Gradi se novo pristanište za turističke brodove

0

Na Beogradskom keju preko puta Doma vojske u toku su radovi na gradnji novog međunarodnog pristana za turističke brodove.

Radove izvode firme koje je angažovala kompanija “DP World”, koja je od pre dve godine vlasnik “Luke Novi Sad” u industrijskoj zoni, kao i samog pristana koji se sada gradi.

U Agenciji za upravljanje lukama su naveli da se radi rekonstrukcija međunarodnog putničkog pristaništa od strane lučkog operatera “DP World” i da će javnost informisati kada bude otvoreno.

Za sada nema drugih informacija o ovim radovima na Beogradskom keju. U ranijim saopštenjima i vestima što Agencije, što o poslovanju “DP World”, spominjalo se da će međunarodno pristanište biti uređeno i početi da radi početkom aprila. Pominjalo se i da je vrednost radova 400.000 evra.

Na samom Keju nema nikave oznake gradilišta ili informacione table da su u toku neki radovi koji trenutno izgledaju kao da se zabijaju šipovi u korito Dunava i radi betoniranje. U registru građevinskih dozvola se ne može naći nikakav dokument o radovima, a u lokalnoj vlasti naveli su da nisu zaduženi za Dunav i da su za to zaduženi drugi državni organi.

Izvor: 021
Foto: Pixabay