Početna Gradske teme Gradonačelnik najavljuje prijave zbog loše sanacije bazena na Spensu

Gradonačelnik najavljuje prijave zbog loše sanacije bazena na Spensu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio jeda su mogući i parnični postupak i krivične prijave protiv odgovornih za probleme u sanaciji zatvorenog bazena na Spensu. On je dodao i da očekuje da će krajem ove ili početkom naredne nedelje dobiti izveštaj komisije koju čine stručnjaci sa Fakulteta tehničkih nauka o razlozima za probleme koju su nastali nakon rekonstrukcije i punjenja bazena. O tome će, kaže, javnost obavestiti.

– Izuzetno sam ljut, razočaran, rezigniran. Ne želim da nagađam šta može da bude uzrok, slušam sva naučno-fantastična objašnjenja, samo niko ne dolazi da kaže: „Ja sam kriv“ – kazao je Vučević.

Navodi i da su besmislene optužbe opozicionih stranaka da se on pozivao na zemljotres u Hrvatskoj kao krivca.

– Videćete kad struka kaže šta je razlog. Po meni, biće to nestručan rad. Ali da ne prejudiciram, postaviće se pitanje odgovornosti projektanta, izvođača, podizvođača, celog konzorcijuma, nadzora koji je to pratio, a onda ću ja, na kraju, postaviti pitanje političke odgovornosti mojih saradnika koji su učestvovali u tom postupku. Ne bih obilazio te radove 18. novembra da sam znao da postoje problemi – naveo je Vučević i dodao da Grad ne planira da izdvaja još novca za bilo šta i da će na odgovornima biti da o svom trošku poprave bazen i saniraju sve ostale propuste.

Kaže i da ga ne zanima da li će „oni da završe u minusu zbog ovog posla“, ali ne isključuje da ih neće ni posle toga goniti parnično ili krivično, da im neće ostaviti negativnu referencu, jer „će neko morati da odgovara za ovo“.

Izvor: novisad.com, 021.rs
Foto: Pixabay