Početna Gradske teme Gradonačelnik podržao Inicijativu da se u centru Novog Sada postavi spomen klupa...

Gradonačelnik podržao Inicijativu da se u centru Novog Sada postavi spomen klupa ubijenom uličnom sviraču

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podržao je Inicijativu da se nasmrt pretučenom uličnom sviraču, Novosađaninu Kristijanu Kostiću Blekiju (61), postavi spomen-klupa u gradskom centru.

– Što se tiče Inicijative za postavku klupe koja bi bila simbol i opomena, mislim da je to sve u redu i pristojno i daćemo nalog urbanistima, pa ćemo da vidimo da li je najbolje da bude kod pothodnika ili na mestu gde su već predlagači inicirali, i da to bude uklopljivo u prostor gradskog centra – rekao je gradonačelnik za NS Uživo.

Ubrzo nakon što se saznalo da je žrtva premlaćivanja ovaj ulični svirač, pokrenuta je peticija da mu se postavi spomen-klupa u centru, dok je više novosadskih nevladinih organizacija pokrenulo inicijativu za postavljanje spomen-obeležja. Kako su naveli, obeležje bi moglo da bude instalirano na mestima gde je Bleki najčešće sedeo i svirao, ili na mestu ubistva.

Da podsetimo, Kristijan Kostić Bleki, novosadski ulični svirač koji je često u centru Novog Sada i kod pothodnika svirao gitaru, pretučen je na smrt u sredu ujutru u Novom Sadu. Ležao je bez svesti u Kosovskoj ulicii ubrzo po prijemu u Urgentni centar je preminuo. Policija je ubrzo uhapsila Ž.R. (21) iz Žablja pod sumnjom da je usmrtio ovog šesdesetjednogodišeg Novosađanina. Za ovo krivično delo osumnjičeni može dobiti kaznu zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

Izvor: novisad.com
Foto: Printscreen