Početna Gradske teme Gradonačelnik posetio Gradski odbor SUBNOR

Gradonačelnik posetio Gradski odbor SUBNOR

subnor4 21oktobar

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je Gradski odbor Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Srbije 1941-1945. i 1999. (SUBNOR), gde je sa njegovim predstavnicima i članovima razgovarao o aktivnostima, uslovima rada i budućoj saradnji Grada Novog Sada i tog Udruženja.

Kao gradonačelnik Novog Sada imam obavezu da sarađujem sa svim organizacijama na teritoriji grada. Gradski odbor SUBNOR je dugo godina bio u neravnopravnom položaju i često zapostavljan od Grada, posebno od poslednjih društveno-političih promena s početka dvehiljaditih godina. Novo rukovodstvo SUBNOR je pokazalo jednu agilnost i bolju komunikaciju sa Gradom i ja sam sa zadovoljstvom prihvatio poziv da dođem u posetu ovom Udruženju, koje dugi niz godina nije posetio ni jedan gradonačelnik. Grad kroz sprovođenje svoje socijalne politike podržava njihov rad, a još mnogo toga imamo zajednički da dogovaramo“, rekao je gradonačelnik Vučević i naglasio da će jedna od dominantnih tema na sastanku svakako biti proslava 23. oktobra, odnosno obeležavanje 71. godišnjice oslobođenja Novog Sada.

Predsednik Gradskog odbora SUBNOR u Novom Sadu Milan Vukelić izrazio je veliko zadovoljstvo što je jedan gradonačelnik, nakon mnogo vremena, spreman da sarađuje sa novosadskim ogrankom SUBNOR, da razgovara i da čak pomogne.

S obzirom na to da smo u jednoj izuzetno teškoj situaciji koja traje već dosta dugo, ja se nadam da ćemo se uspešno dogovoriti o narednim koracima u saradnji i da će konačno SUBNOR biti u ravnopravnom položaju sa drugim organizacijama i udruženjima u Novom Sadu“, rekao je Milan Vukelić.

Autor i foto: NsHronika.rs