Početna Gradske teme Gradonačelnik posetio Gradski odbor SUBNOR

Gradonačelnik posetio Gradski odbor SUBNOR

0

subnor4 21oktobar

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je Gradski odbor Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Srbije 1941-1945. i 1999. (SUBNOR), gde je sa njegovim predstavnicima i članovima razgovarao o aktivnostima, uslovima rada i budućoj saradnji Grada Novog Sada i tog Udruženja.

Kao gradonačelnik Novog Sada imam obavezu da sarađujem sa svim organizacijama na teritoriji grada. Gradski odbor SUBNOR je dugo godina bio u neravnopravnom položaju i često zapostavljan od Grada, posebno od poslednjih društveno-političih promena s početka dvehiljaditih godina. Novo rukovodstvo SUBNOR je pokazalo jednu agilnost i bolju komunikaciju sa Gradom i ja sam sa zadovoljstvom prihvatio poziv da dođem u posetu ovom Udruženju, koje dugi niz godina nije posetio ni jedan gradonačelnik. Grad kroz sprovođenje svoje socijalne politike podržava njihov rad, a još mnogo toga imamo zajednički da dogovaramo“, rekao je gradonačelnik Vučević i naglasio da će jedna od dominantnih tema na sastanku svakako biti proslava 23. oktobra, odnosno obeležavanje 71. godišnjice oslobođenja Novog Sada.

Predsednik Gradskog odbora SUBNOR u Novom Sadu Milan Vukelić izrazio je veliko zadovoljstvo što je jedan gradonačelnik, nakon mnogo vremena, spreman da sarađuje sa novosadskim ogrankom SUBNOR, da razgovara i da čak pomogne.

S obzirom na to da smo u jednoj izuzetno teškoj situaciji koja traje već dosta dugo, ja se nadam da ćemo se uspešno dogovoriti o narednim koracima u saradnji i da će konačno SUBNOR biti u ravnopravnom položaju sa drugim organizacijama i udruženjima u Novom Sadu“, rekao je Milan Vukelić.

Autor i foto: NsHronika.rs