Početna Gradske teme Gradonačelnik Vučević čestitao novosadskim balerinama na osvojenim peharima

Gradonačelnik Vučević čestitao novosadskim balerinama na osvojenim peharima

0

balerine1

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je danas mladim novosadskim balerinama osvajanje više od 20 pehara na evropskom prvenstvu, u svim kategorijama baleta.
Devojčice iz novosadskih baletskih studija “Art Dens”, “Partizan 2”, “Studio 5” i “Profesional” takmičile su se u austrijskom gradu Vilahu od 23. do 25. maja, navedeno u saopštenju Službe za odnose s javnošću pri Kabinetu gradonačelnika. Istakavši da taj uspeh najmlađih balerina ispunjava ponosom Novosađane, gradonačelnik Vučević je naveo da su u Austriji nastupale četiri novosadske baletske trupe i da su se sve vratile s peharima.

Sav trud uložen u naporno vežbanje i treninge se isplatio, a posvećenost njihovih instruktora i roditelja pokazala se kao najbolja investicija“, naglasio je Vučević i dodao da veliki uspeh mladih balerina predstavlja i uspeh za Novi Sad i da su “zato one najmlađi ambasadori grada”.

Baletski studio “Art Dens” doneo je tri pehara sa evropskog prvenstva u modernim plesovima za mini produkciju, dečji mjuzikl i dečji džez, a “Studio 5” je osvojio osam zlatnih i jednu srebrnu medalju, kao i pehar za najbolju koreografiju na prvenstvu.

Studio “Profesional”, koji je nastupio sa 12 koreografija i čak 40 igračica od šest do 18 godina, osvojio je šest prvih mesta, dva treća i četiri druga, dok je studio “Partizan 2” zauzeo drugo mesto u seniorskoj kategoriji i prvo mesto za solo nastup u juniorskoj, navedeno je u saopštenju.

Autor: Tanjug
Foto: NsHronika.rs