Početna Gradske teme Gradonačelnik Vučević čestitao novosadskim balerinama na osvojenim peharima

Gradonačelnik Vučević čestitao novosadskim balerinama na osvojenim peharima

balerine1

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je danas mladim novosadskim balerinama osvajanje više od 20 pehara na evropskom prvenstvu, u svim kategorijama baleta.
Devojčice iz novosadskih baletskih studija “Art Dens”, “Partizan 2”, “Studio 5” i “Profesional” takmičile su se u austrijskom gradu Vilahu od 23. do 25. maja, navedeno u saopštenju Službe za odnose s javnošću pri Kabinetu gradonačelnika. Istakavši da taj uspeh najmlađih balerina ispunjava ponosom Novosađane, gradonačelnik Vučević je naveo da su u Austriji nastupale četiri novosadske baletske trupe i da su se sve vratile s peharima.

Sav trud uložen u naporno vežbanje i treninge se isplatio, a posvećenost njihovih instruktora i roditelja pokazala se kao najbolja investicija“, naglasio je Vučević i dodao da veliki uspeh mladih balerina predstavlja i uspeh za Novi Sad i da su “zato one najmlađi ambasadori grada”.

Baletski studio “Art Dens” doneo je tri pehara sa evropskog prvenstva u modernim plesovima za mini produkciju, dečji mjuzikl i dečji džez, a “Studio 5” je osvojio osam zlatnih i jednu srebrnu medalju, kao i pehar za najbolju koreografiju na prvenstvu.

Studio “Profesional”, koji je nastupio sa 12 koreografija i čak 40 igračica od šest do 18 godina, osvojio je šest prvih mesta, dva treća i četiri druga, dok je studio “Partizan 2” zauzeo drugo mesto u seniorskoj kategoriji i prvo mesto za solo nastup u juniorskoj, navedeno je u saopštenju.

Autor: Tanjug
Foto: NsHronika.rs