Početna Gradske teme Gradska biblioteka za Dan knjige pripremila predstavu, druženja, izložbu i popust

Gradska biblioteka za Dan knjige pripremila predstavu, druženja, izložbu i popust

0

Gradska biblioteka obeležiće 23. april Svetski dan knjige tradicionalnim druženjem sa poznatim ličnostima, predstavom i izložbom, a tog dana važiće popust na učlanjenje.

Ovogodišnji gost biće dr Vladimir Gvozden, vanredni profesor na Odseku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta, koji će od 17 do 18 časova na Odeljenju “Đura Daničić” korisnicima preporučivati knjige.

U centralnom holu Biblioteke biće postavljena izložba u čast dva velikana svetske književnosti: Vilijema Šekspira (1564–1616) i Migela de Servantesa (1517–1616).

Povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava, kao i 175 godina od rođenja dramskog pisca Koste Trifkovića, u ponedeljak, 23. aprila u 12 časova, u Bibliotečkom ogranku “Kosta Trifković” na Detelinari (Ul. Braće Mogin 2), biće izvedena pozorišna predstava pod nazivom “Just love me”, koja govori o životu današnjih tinejdžera.

Tog dana Gradska biblioteka, deci i odraslima, odobrava popust od 50 odsto prilikom upisa. Članarina važi godinu dana od datuma upisa. Popust traje jedan dan.

Izvor: 021