Početna Gradske teme Gradski prevoznik sadi drveće za čistiji vazduh u gradu

Gradski prevoznik sadi drveće za čistiji vazduh u gradu

0

JGSP „Novi Sad“ je u zaštiti životne sredine uradio još jedan korak za bolji kvalitet vazduha u gradu. Uz ogradu JGSP „Novi Sad“ na Futoškom putu, koja deli garažni prostor i radionice preduzeća od stambenih zgrada na Novom naselju, posađene su 21 sadnica srebrne lipe, tri magnolije i dva koprivića.

Ovim drvećem se pravi zeleni pojas, kojim će se doprineti zdravijoj i humanijoj sredini za rad zaposlenih, ali i za život komšija, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća i poručuju da je to još jedan korak za bolji kvalitet vazduha u gradu.

„Činjenica da gradovi proizvode više od 70 odsto gasova sa efektom staklene bašte, a da je saobraćaj jedan od dominantnijih izvora zagađenja vazduha, jer se sagorevanjem raznih goriva oslobađa i velika količina štetnih materija. Zbog toga gradski prevoznik ima veliku odgovornost u poboljšanju uslova životne sredine. Najznačajniji napredak na tom planu postignut je obnovom voznog parka sa sto autobusa na komprimovani prirodni gas, čime je učinjeno mnogo za ekološku zaštitu Novog Sada“, navodi se u saopštenju JGSP „Novi Sad“.

Gradski prevoznik dodaje da su komfornijim i bezbednijim autobusima postali i atraktivniji za putnike i da na taj način žele da ih stimulišu da što više koriste javni prevoz, ostave svoja vozila na parkinzima i pomognu u borbi za čistiji vazduh u Novom Sadu.

Izvor: Dnevnik
Foto: JGSP „Novi Sad“