Početna Gradske teme Gradski štab za vanredne situacije doneo niz novih mera

Gradski štab za vanredne situacije doneo niz novih mera

Gradski štab za vanredne situacije na 9. vanrednoj sednici koja je juče održana doneo je niz novih mera koje za cilj imaju efikasniju borbu protiv koronavirusa, ali i olakšice za lica starija od 65 godina.

Donetom naredbom predviđeno je da svi upravnici stambenih zajednica evidentiraju lica starija od 65 godina, kao i druga lica kojima je pomoć potrebna u dostavljanju osnovnih životnih namirnica i drugih neophodnih sredstava.

Takođe, upravnicima je naređeno da organizuju dostavu osnovnih životnih namirnica i drugih neophodnih sredstava na nivou zajednicama kojima kontrolišu.

Izdatim naredbama predviđa se zabrana korišćenja parkova, dečjih i rekreacionih igrališta, skejt parkova i fitnes mobilijara, kao i tartan staze na keju u Novom Sadu.

Javnom komunalnom preduzeću zabranjen je rad do daljeg dok svi maloprodajni objekti koji imaju ulaze van pijačnog prostora mogu da nastave svoje delatnosti u skladu sa posebnom odlukom vlade Republike Srbije.

Direkcija za robne rezerve grada Novog Sada odlukom sa jučerašnje sednice, u saradnji sa Crvenim krstom, u obavezi je da organizuje i obezbedi pojedinačne pakete sa osnovnim životnim namirnicama za sve penzionere na teritoriji grada Novog Sada čiji iznos mesečne penzije ne prelazi 30.000 dinara.

Takođe, direkcija i Crveni krst moraju da obezbede hitnu isporuku paketa osnovnih namirnica građanima u stanju socijalne ugroženosti, a prema proceni i zahtevu Centra za socijalni rad grada Novog Sada.

Javno komunalno preduzeće Parking servis po naredbi sa održane sednice obustaviće naplatu parkirališta na teritoriji grada u periodu od 23. do 27. marta.

Izvor: NsUživo
Foto: CMC