Početna Gradske teme Gradski štab za vanredne situacije doneo niz novih mera

Gradski štab za vanredne situacije doneo niz novih mera

0

Gradski štab za vanredne situacije na 9. vanrednoj sednici koja je juče održana doneo je niz novih mera koje za cilj imaju efikasniju borbu protiv koronavirusa, ali i olakšice za lica starija od 65 godina.

Donetom naredbom predviđeno je da svi upravnici stambenih zajednica evidentiraju lica starija od 65 godina, kao i druga lica kojima je pomoć potrebna u dostavljanju osnovnih životnih namirnica i drugih neophodnih sredstava.

Takođe, upravnicima je naređeno da organizuju dostavu osnovnih životnih namirnica i drugih neophodnih sredstava na nivou zajednicama kojima kontrolišu.

Izdatim naredbama predviđa se zabrana korišćenja parkova, dečjih i rekreacionih igrališta, skejt parkova i fitnes mobilijara, kao i tartan staze na keju u Novom Sadu.

Javnom komunalnom preduzeću zabranjen je rad do daljeg dok svi maloprodajni objekti koji imaju ulaze van pijačnog prostora mogu da nastave svoje delatnosti u skladu sa posebnom odlukom vlade Republike Srbije.

Direkcija za robne rezerve grada Novog Sada odlukom sa jučerašnje sednice, u saradnji sa Crvenim krstom, u obavezi je da organizuje i obezbedi pojedinačne pakete sa osnovnim životnim namirnicama za sve penzionere na teritoriji grada Novog Sada čiji iznos mesečne penzije ne prelazi 30.000 dinara.

Takođe, direkcija i Crveni krst moraju da obezbede hitnu isporuku paketa osnovnih namirnica građanima u stanju socijalne ugroženosti, a prema proceni i zahtevu Centra za socijalni rad grada Novog Sada.

Javno komunalno preduzeće Parking servis po naredbi sa održane sednice obustaviće naplatu parkirališta na teritoriji grada u periodu od 23. do 27. marta.

Izvor: NsUživo
Foto: CMC