Početna Gradske teme “Gradsko zelenilo” apeluje da se preispita odgovornost bivših DS direktora

“Gradsko zelenilo” apeluje da se preispita odgovornost bivših DS direktora

gradsko zelenilo

JKP “Gradsko zelenilo” uputilo je deset pitanja Demokratskoj stranci u kojima se traži odgovor u vezi sa poslovanjem preduzeća kada je njime rukovodio DS, a tiču se nabavke sistema za navodnjavanje, ozelenjavanja grada, rada Štranda, a pre svega duga koji je ostavljen u preduzeću.

Od demokrata se traži obrazloženje kako su i zbog čega unazadili kompletan novosadski javni sektor i zašto tri godine nakon silaska s vlasti nastavljaju s politikom upropaštavanja grada Novog Sada.

“Demokrate ne mogu da razumeju da posao može da se uradi pošteno i u interesu javnosti. Ne mogu, jer 15 godina rade suprotno i zato im smetaju Dino park i direktor Gradskog zelenila Aleksandar Bogdanović. Od Dino parka u budžet grada će se sliti najmanje 200.000 evra. Zato činjenica da će Novi Sad dobiti vrhunsku atrakciju, od koje će građani Novog Sada imati samo korist, toliko užasava Demokratsku stranku”, navodi se u saopštenju Zelenila.

Dodaje se da će Aleksandar Bogdanović od policije i istražnih organa tražiti da provere sve detalje u vezi s raspisivanjem međunarodnog oglasa za izgradnju “Dino parka”, u parku kod Železničke stanice i da o rezultatima istrage obaveste javnost. U isto vreme tražiće da policija i istražni organi utvrde kakva je odgovornost Demokratske stranke kada je reč o propustima u poslovanju “Gradskog zelenila”, za vreme njihove vlasti i da o tome takođe obaveste javnost Novog Sada.

DS: Prihvatamo raspravu, ali u Skupštini grada

Gradski odbor Demokratske stranke prethodno je ponovio zahtev da se zaustave sve aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje “Dino parka” i da se smeni direktor Zelenila Aleksandar Bogdanović.

“Novosadske demokrate nisu protiv toga da Novi Sad dobije park s maketama dinosaurusa, ali jesu protiv toga da se to uradi na način protivan interesima građana i osnovnim principima humanog života u urbanim sredinama. Istovremeno, Demokratska stranka sa zadovoljstvom prihvata poziv Aleksandra Bogdanovića za raspravu o poslovanju Zelenila u periodu 2008.-2012. godina. Predlažemo da se o poslovanju Gradskog zelenila umesto u amfietatru Spensa razgovara u Skupštini grada. Gradski parlament je jedino primereno mesto za takve razgovore i zato pozivamo Bogdanovića i Srpsku naprednu stranku da tu raspravu omoguće već na narednoj sednici Skupštine grada”, navele su demokrate.

Oni dodaju da bi u raspravi trebalo obuhvatiti i period od 2012. godine do danas. “Neka se slobodno “pohvale” činjenicom da je Gradsko zelenilo još 2012. godinu završilo s neto dobitkom od 2,7 miliona dinara, a da je na kraju 2013. zabeležilo gubitak od 155 miliona dinara”, navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Na raspravu pozvani svi bivši direktori Zelenila

Podsetimo, povodom izrečenih sumnji u regularnost konkursa za podizanje Dino parka, direktor JKP “Gradsko zelenilo” Aleksandar Bogdanović uputio je poziv predsedniku Gradskog odbora te stranke Veljku Krstonošiću da sa saradnicima i bivšim direktorima postavljenim od strane DS u periodu od 2008-2012. godine Snežanom Repac, Natašom Rašetom i Ivanom Ferkom, učestvuju u javnoj debati o poslovanju preduzeća u poslednjih sedam godina.

Debata, kojoj će prisustvovati predstavnici medija i zaposleni u Zelenilu planirana je za utorak, 16. juna od 15 časova u amfiteatru Spensa.

Izvor: 021.rs