Početna Gradske teme Gradsko zelenilo donelo odluku: Uklanja se jedan od kafića na Štrandu

Gradsko zelenilo donelo odluku: Uklanja se jedan od kafića na Štrandu

strandd

Gradsko zelenilo je donelo odluku da se lokal koji se nalazi levo od centralnog platoa Štranda više ne izdaje u komercijalne svrhe kako bi se omogućio veći prostor za građane. Odlučeno je i da se smanji površina bašte oko kućice za dojenje, kao i da se uskoro postavi još jedna na levom delu plaže, prema Veslačkom klubu “Danubius”.

Prethodno je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zatražio od Zelenila da preispita odluke koje vode ka “otuđenju” gradske plaže.

– Ostvarivanje profita i dalja komercijalizacija Šranda ni u kom slučaju ne smeju da ugroze osnovnu namenu plaže, a to je da ona bude mesto za odmor izolovano od buke iz kafića. Igrališta za decu treba da budu dostupna svim mališanima besplatno, ali i mesta na kojima majke nesmetano mogu da hrane bebe, jer Štrand nije privatna plaža, već vlasništvo svih Novosađana. Zato upravljanje ne može biti vođeno interesom da se zaradi što više novca – rekao je Vučević.

Iz Gradskog zelenila su naveli da je postojećim upravljanjem Štrandom u znatnoj meri povećan broj sadržaja i dešavanja, kako bi se privukao što veći broj posetilaca i da je sve to dovelo do povećanja prihoda od oko 30 miliona dinara.

– Naše preduzeće će se i ubuduće truditi da na sve sugestije građana brzo reaguje, jer nam je pre svega stalo da oni maksimalno uživaju. Istovremeno smo obezbedili 30 besplatnih kabina za udruženja osoba sa invaliditetom, u okviru akcije “Humani ponedeljak” prikupili preko 3,5 miliona dinara za lečenje dece obelele od retkih i teških bolesti, građanima na raspolaganje stavili besplatno korišćenje biciklane, a zakupcima kabina obezbedili plaćanje na rate, kao i duplo više besplatnih sezonskih ulaznica nego do 2014. godine. Napominjemo i to da je Štrand otvoren tokom cele godine sa ciljem da bude glavno mesto za odmor i razonodu svih Novosađana i nastojaćemo da tako ostane i u budućnosti – kažu u Zelenilu.

Autor: 021.rs
Foto: arhiva