Početna Gradske teme Gradsko zelenilo započelo promociju reciklaže otpada na Štrandu!

Gradsko zelenilo započelo promociju reciklaže otpada na Štrandu!

reciklaza2

Javno komunalno preduzeće “Gradsko zelenilo” je potpisalo ugovor sa kompanijom “Greentech” i upotpunosti rešilo upravljanje otpadom. Ovim ugovorom rešen je višegodišnji problem primarnog razvrstavanja i prerade otpada, koji se sakupi na Štandu tokom letnje sezone.
Tim povodom Gradsko zelenilo organizovalo je konferenciju za novinare na kojoj je predstavljena uspešnja saranja sa kompanijom “Greentech”.

reciklaza

“Naš cilj je da se na Štrandu, gde tokom kupališne sezone boravi više od pola miliona ljudi, obavlja primarna selekcija otpada. Iz tog razloga na svim delovima plaže postavljeni su kontejneri različitih boja, crveni kako bi posetioci bacali u njega staklenu ambalažu, žuti namenjen za pet ambalažu i limenke, zeleni za komunalni otpad i plavi za papir”, rekao je Ivan Nožinjić savetnik direktora za medije JKP Gradsko zelenilo i dodao je:

“Ovom prilikom apelujemo na posetioce gradsek plaže da se uključe u proces reciklaže i time učestvuju u očuvanju životne sredine.”

reciklaza3

Kompanija „Greentech“ je lider u Srbiji u reciklaži plastike.

“Mi smatramo da je naša obaveza da učestvujemo aktivno u promociji reciklaže i njenom značaju u zaštiti životne sredine, i podizanju svesti građana”, objasnila je menadžer komunakacija Greentech-a Kristina Cvejanov.

reciklaza1

Firma „Sekopak“ je podržala ovu kampanju, doniranjem kanti u koje će posetioci Štrana bacati svoj otpad.
U toku konferencije su predstavljeni i rezultati akcije „Humani ponedeljak“, koju je Zelenilo organizovalo prošle godine, a akcija je nastavljena i ove. Prošle godine su prikupljena novčana sredstva u iznosu od 882.000 dinara, zahvaljujući humanosti građana Novog Sada, i tim novcem je pomognuto petoro dece koja su lošeg materijalnog stanja.
Ove godine akcijom “Humani ponedeljak” pomognuto je šesnaestogodišnjoj devojčici Tamari Banić, oboleloj od cerebralne paralize, kojoj će biti kupljen aparat Ceragem, koji će joj ublažiti bolove tokom kretanja. Najavljeno je još akcija iz Zelenila.

reciklaza5

Organizatori su za ovu letnju sezonu najavili dvadeset događaja u okviru kampanje reciklaže otpada, koja počinje danas predstavom za decu “Prljavo ili čisto, nije isto”. Predstava počinje u 17.30 časova na glavnom paltou Štranda, u glavnoj ulozi sa glumcem Slobodanom Bodom Ninkovićem.

Autor: Ljiljana Kozarev