Početna Gradske teme GSP: Besplatne karte za penzionere

GSP: Besplatne karte za penzionere

0

Bus1 Foto Mladen Sekulic

Najstariji sugrađani od danas mogu da predaju zahtev za besplatne autobuske karte. U Gradskom saobraćajnom preduzeću kažu da nema izmena i da će pravo na kupovinu karte po povlašćenoj ceni ostvariti iste kategorije putnika koje su to pravo ostvarile i prošle godine.

Cena povlašćene godišnje karte, kao i prethodne godine iznosi 1650 dinara, dok je izrada karte 375 dinara. Osobe starije od 65 godina svoje zahteve, u toku marta, moći će da predaju na svim prodajnim mestima, a nakon martovskog ciklusa prodaje zahtev će se isključivo predavati na šalteru 12, na međumesnoj autobuskoj stanici.

Njima je za izradu karte potrebno da uz zahtev dođu lično na jedno od prodajnih mesta gradskog prevoznika, da donesu fotografiju koja je veličine kao za ličnu kartu koja nije starija od šest meseci i i da daju ličnu kartu na uvid – kaže Snežana Jaković, portparol GSP-a.

Ostale kategorije putnika, koji imaju prava na povlašćenu kartu, zahteve mogu da predaju na međumesnoj autobuskoj stanici na osnovu spiskova organizacija, udruženja i ustanova kojima pripadaju.

Bitno je da se napomene da karte za decu iz porodice sa troje ili više dece se takođe izdaju na međumesnoj autobuskoj stanici međutim oni se prvo moraju prijaviti gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, e onda se na osnovu spiskova izdaju njima karte – navela je Jaković.

Karte se podižu na istom mestu gde je predat zahtev, u roku od tri dana.

Izvor: RTV
Foto: Mladen Sekulić / Color Media Communications