Početna Gradske teme Hemijski vikend i druge radionice za studente na PMF-u

Hemijski vikend i druge radionice za studente na PMF-u

0

U okviru događaja “Istražuj, putuj, uživaj” organizovane su zanimljive radionice: iz lovnog turizma – čime se bavi lovstvo i šta je lovački trofej? Radionica iz gastronomije upoznaće polaznike sa osnovnim elementima osmišljavanja, pripreme i serviranja malih slanih i slatkih zalogaja, dok će na radionici iz geoinformatike zainteresovani sa našim profesorima gledati Auroru Borealis na Aljasci, a zatim otputovati u nepoznate delove sveta i pokušati da otkriju gde se tačno nalaze, služeći se svojim geografskim predznanjem i zapažanjem.

Mini Sajam “Sa Srbijom na Ti” je prošle godine održan prvi put i to izuzetno uspešno, tako da ćemo ove godine biti još zanimljiviji. Studenti će pričati o svojim iskustvima tokom studiranja, a Maja Orihan i Čarls Kejter pričaće o svom radu I iskustvima – “Dva ranca, beg iz kanca“.

Hemijski vikend – “Saznaj, nauči, primeni” se na Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, održava sedmu godinu za redom. Manifestacija je prvenstveno osmišljena za đake završnih razreda srednje škole koji pokazuju posebno interesovanje za hemiju, biohemiju i teme iz oblasti zaštite životne sredine.

Ove subote, đaci će biti u prilici da se upoznaju sa zanimljivim temama iz nauke koje će biti predstavljene kroz niz interesantnih interaktivnih radionica. Na ovaj način budućim studentima predstavlja se potencijal i perspektiva za njihovo dalje školovanje i čime mogu da se bave ukoliko odluče da upišu i završe neki od studijskih programa na Departmanu.

Hemijski vikend će se organizovati 30. novembra, ali i 7. decembra, kako bi svi zainteresovani mogli da prisustvuju. Ukoliko želite da najavite dolazak, možete to učiniti na infohemija@dh.uns.ac.rs

Izvor: RTV
Foto: Pixabay