Početna Aktuelno #HerojUlice2020: Dragana Lukić – Novosađanka koja svima rado pomaže i nikada ne...

#HerojUlice2020: Dragana Lukić – Novosađanka koja svima rado pomaže i nikada ne miruje

0

Izbor za „Heroja ulice“, koji organizuju „Color Media Communications”, „Dnevnik“ i „Novosadska televizija”, otvoren je od 15. oktobra do 15. decembra 2020. godine.

Za ovogodišnji konkurs prijavljena je i naša sugrađanka Dragana Lukić koja bezrezervno i sa puno ljubavi brine o stanarima u svom kraju, na Bulevaru Patrijarha Pavla. Dragana već nekoliko godina organizuje mnogo lepih akcija koje su od ulaza u njenu zgradu napravile pravu stambenu zajednicu gde se komšije poznaju, lepo druže i pomažu jedni drugima. Na primer, Dragana nekoliko puta godišnje organizuje “radnu akciju” gde se čisti i uređuje igralište pored zgrade, kao i zajedničko kićenje ulaza pred novogodišnje i božićne praznike u čemu najviše uživaju najmlađi stanari zgrade koji ukrase prave a potom i učestvuju u ukrašavanju ulaza. Pored toga, Dragana uoči praznika obuče i kostim Deda Mraza i obraduje mališane sitnicama i slatkišima za Novu godinu. Za svoj ulaz, ali i mnoge druge, Dragana je obezbedila kutije za skupljanje čepova i za to je dobila plaketu, zahvalnicu od organizacije “Čep za hendikep”.

Ima još mnogo toga da se kaže o Dragani, a jedan od dokaza koliko je komšije vole i cene je uvid u grupu na društvenim mrežama koju je napravila i gde razmenjuju informacije bitne za funkcionisanje stambene zajednice. Najnoviji i svakako podvig vredan hvale je kada je prošlog meseca spasila komšiju iz zapaljenog stana. Da Dragana nikada ne miruje pokazuje i činjenica da sakuplja novac za krečenje stana i kupovinu kreveta komšijama čiji stan je zahvatio požar a koje je sama u sred noći spasla iz vatrene stihije.

Da li vaša ulica ili kvart imaju nekog heroja kojim se svi ponosite? Nekog ko uređuje zajedničko dvorište ili prilaz zgradi? Nekog ko je poznat po tome što se brine o starima i osobama sa invaliditetom, donosi im hranu i pomaže u kućnim poslovima? Nekog ko zbrinjava i hrani napuštene životinje? Nekog koga deca u ulici jednostavno obožavaju pošto im uvek posećuje pažnju, kupuje im sladoled i igra se njima? Ako poznajete nekog takvog prijavite ga na konkurs “Heroj ulice” putem mejla na adresu: herojulice021­@gmail.com.

Predložene sugrađane obići će novinarske ekipe i uraditi reportaže sa njima i njihovim komšijama. Na kraju godine biće održan izbor, a na prijemu kod gradonačelnika Novog Sada svi prijavljeni će dobiti simbolične nagrade i plakete. Pobednika očekuje nagradno putovanje, produženi vikend za dve osobe u hotelu “Fontana” u Vrnjačkoj Banji.

Izbor za “Heroja ulice” prvi put je organizovan 2019. godine, kada je velik broj Novosađana prijavio svoje komšije kojima se ponosi, a Mirjana Mutuc, Novosađanka koja svake nedelje, zajedno sa svojim ćerkama Marijanom i Minom, sprema obroke za sedam socijalno ugroženih porodica, pobednica je prošlogodišnjeg konkursa.

Autor: NSHronika
Foto: Privatna arhiva