Početna Gradske teme #HerojUlice2020: Gordana Popović, dobročiniteljka iz Petrovaradina

#HerojUlice2020: Gordana Popović, dobročiniteljka iz Petrovaradina

Izbor za „Heroja ulice“, koji organizuju „Color Media Communications”, „Dnevnik“ i „Novosadska televizija”, produžen je i, umesto do 15. decembra 2020. godine, trajaće sve do 15. januara 2021. godine kako bi se stekli uslovi da sve ovogodišnje heroje uživo ugostimo na prijemu kod gradonačelnika Novog Sada.

Među herojima našla se i Gordana Popović iz Petrovaradina koja pomaže brojnim romskim porodicama. Mnogi su zahvaljujući njenoj inicijativi dobili dugo očekivanu vodu i struju u svojim domovima. Takođe, istakla se i u skupljanju humanitarne pomoći za lečenje dece. Trudi se da svima izađe u susret i finansijski pomogne ugrožene porodice.

Da li vaša ulica ili kvart imaju nekog heroja kojim se svi ponosite? Nekog ko uređuje zajedničko dvorište ili prilaz zgradi? Nekog ko je poznat po tome što se brine o starima i osobama sa invaliditetom, donosi im hranu i pomaže u kućnim poslovima? Nekog ko zbrinjava i hrani napuštene životinje? Nekog koga deca u ulici jednostavno obožavaju pošto im uvek posećuje pažnju, kupuje im sladoled i igra se njima? Ako poznajete nekog takvog prijavite ga na konkurs “Heroj ulice” putem mejla na adresu: herojulice021­@gmail.com.

Predložene sugrađane obići će novinarske ekipe i uraditi reportaže sa njima i njihovim komšijama. Nakon zatvaranja konkursa biće održan izbor, a na prijemu kod gradonačelnika Novog Sada svi prijavljeni će dobiti simbolične nagrade i plakete. Pobednika očekuje nagradno putovanje, produženi vikend za dve osobe u hotelu “Fontana” u Vrnjačkoj Banji.

Izbor za “Heroja ulice” prvi put je organizovan 2019. godine, kada je velik broj Novosađana prijavio svoje komšije kojima se ponosi, a Mirjana Mutuc, Novosađanka koja svake nedelje, zajedno sa svojim ćerkama Marijanom i Minom, sprema obroke za sedam socijalno ugroženih porodica, pobednica je prošlogodišnjeg konkursa.

Autor: NSHronika
Foto: Privatna arhiva