Početna Gradske teme #HerojUlice2020: Nikola Di Bari – Ulični svirač koji Novosađanima vraća osmeh na...

#HerojUlice2020: Nikola Di Bari – Ulični svirač koji Novosađanima vraća osmeh na lice

0

 

Izbor za „Heroja ulice“, koji organizuju „Color Media Communications”, „Dnevnik“ i „Novosadska televizija”, otvoren je od 15. oktobra do 15. decembra 2020. godine.

Za ovogodišnji konkurs predložen je i mnogima dobro poznat ulični svirač Nikola Di Bari, koji se iz rodne Kikinde doselio u Novi Sad i postao jedan od najpoznatijih uličnih svirača. Čovek koji svojom muzikom uz zvuke tambure Novosađanima ulepšava svaki dan, i koji zrači neizmernom dobrotom. Čovek koji sa svojim “Dobar dan” prekine svojim sugrađanima svakodnevnu trku i preokupiranost obavezama i vrati ih za trenutak u vojvođanski ritam i neka davno prošla i lepa vremena. Čovek koji često zasvira i u Kampusu i užurbanim studentima poželi sreću na ispitima, a oni mu se posle njih puni sreće i elana jave. Nikola Di Bari za mnoge Novosađane nije samo Heroj ulice, nego i Heroj grada.

Da li vaša ulica ili kvart imaju nekog heroja kojim se svi ponosite? Nekog ko uređuje zajedničko dvorište ili prilaz zgradi? Nekog ko je poznat po tome što se brine o starima i osobama sa invaliditetom, donosi im hranu i pomaže u kućnim poslovima? Nekog ko zbrinjava i hrani napuštene životinje? Nekog koga deca u ulici jednostavno obožavaju pošto im uvek posećuje pažnju, kupuje im sladoled i igra se njima? Ako poznajete nekog takvog prijavite ga na konkurs “Heroj ulice” putem mejla na adresu: herojulice021­@gmail.com.

Predložene sugrađane obići će novinarske ekipe i uraditi reportaže sa njima i njihovim komšijama. Na kraju godine biće održan izbor, a na prijemu kod gradonačelnika Novog Sada svi prijavljeni će dobiti simbolične nagrade i plakete. Pobednika očekuje nagradno putovanje, produženi vikend za dve osobe u hotelu “Fontana” u Vrnjačkoj Banji.

Izbor za “Heroja ulice” prvi put je organizovan 2019. godine, kada je velik broj Novosađana prijavio svoje komšije kojima se ponosi, a Mirjana Mutuc, Novosađanka koja svake nedelje, zajedno sa svojim ćerkama Marijanom i Minom, sprema obroke za sedam socijalno ugroženih porodica, pobednica je prošlogodišnjeg konkursa.

Autor: NSHronika
Foto: Aleksandar Jovanović/mojnovisad.com