Početna Gradske teme “Humani ponedeljak”: Prikupljanje novca za lečenje Mateje

“Humani ponedeljak”: Prikupljanje novca za lečenje Mateje

matej-simcic

Prikupljanjem novčane pomoći za lečenje Mateja Simičića iz Sremskih Karlovaca, akcija “Humani ponedeljak” biće nastavljena 22. juna na Štrandu. Matej ima pervarzivni poremećaj ličnosti koji spada u teške oblike usporenog psihomotornog razvoja i zahteva kontinuirano lečenje. Dečak ne govori, ne ide u školu i ima usporen razvoj. Trenutno se leči u Terapijskom centru za razvojne poremećaje, a cena jednomesečne terapije iznosi 69.000 dinara.
Roditelji u cilju poboljšanja zdravstvenog stanja deteta koriste i alternativnu medicinu, a terapija ovim načinom staje oko 300 evra mesečno. Matejeva majka je u poodmakloj trudnoći, porođaj je oko 20-og maja, pa se pruža prilika da budu iskorišćene matične ćelije iz pupčane vrpce novorođene bebe koje bi bile date na čuvanje, jer mogu značajno da pomognu u lečenju.
Pozivaju se ljudi dobre volje da 22. juna dolaskom na Štrand i prilaganjem humanitarne pomoći pomognu lečenje Mateja Simičića, a istovremenu uživaju u pravom tamburaškom maratonu koji će biti održan od 18 časova na bini na špicu. Kao i svakog ponedeljka ulaznice za Štrand neće se naplaćivati.

Autor i foto: 021.rs