Početna Gradske teme Humanitarna akcija: Istetovirajte detelinu ili anđeoska krila za Anđeliju Jaranović

Humanitarna akcija: Istetovirajte detelinu ili anđeoska krila za Anđeliju Jaranović

0

U humanitarne svrhe građani prodaju svoje ručno rađene proizvode, kolače, nove ili stare stari, ali Novosađani to rade i malo drugačije. Naime, za malu Anđeliju Jaranović Detelinarci će krajem meseca organizovati tetoviranje u humanitarne svrhe.

Za NS Uživo portal organizatorka akcije Maja Radaković istakla je da će događaj odigrati krajem meseca i ako bude zainteresovanih trajaće i nekoliko dana. Tetoviranje će se održati u tattoo studiju Brkovy. Ovo nije prva akcija tetoviranja u humanitarne svrhe, led je probijen u januaru 2021. godine.

– I ovog puta svi zainteresovani će moći da istetoviraju simbol sreće, detelinu, ali i anđeoska krila, jer se novac prikuplja za malu Anđeliju. Cena je kao prošlog puta, 1000 dinara, gde će 500 dinara ići na račun Anđelije, a ostatak novca na materijal za tetoviranje tattoo salona “Brkovy” – istakla je organizatorka.

Za one koji nemaju hrabrosti, ili ne žele da se tetoviraju, biće postavljena kutija za ostavljanje priloga.

Detaljnom dijegnostikom Anđeliji je uspostavljena dijagnoza cerebralne paralize. Odmah nakon uspostavljanja dijagnoze krenula je na fizikalne tretmane. Još uvek ne hoda, ne sedi samostalno i ne puzi. Zbog spazma leva noga joj je kraća 1,5 cm. Sredstva su joj potrebna za specijalističke i kontrolne preglede, za operativne zahvate, za rad sa fizioterapeutom i logopedom, za rehabilitacije u banjskim uslovima, laboratorijske analize, ortopedska pomagala, robotiku, fizikalne tretmane i smeštaj.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay