Početna Gradske teme Humanitarna akcija za Nadu Drvenjak-Šljukić u nedelju na Štrandu

Humanitarna akcija za Nadu Drvenjak-Šljukić u nedelju na Štrandu

sljukic_nada1

Nada Drvenjak Šljukić, nekadašnja rukometašica, reprezentativka, uzdanica novosadskog “Železničara”, sada na rubu egzistencije, bije još jednu od životnih utakmica. Ona je, i pored borbe s nemaštinom, zahvaljujući ljudima dobre volje i apelu lista “Novosti” da se izađe u susret čuvenoj sportistkinji koja kao podstanar živi sa bolesnim sinom Miodragom, uspela da prebrodi izbacivanje na ulicu.

Nemam reči hvale za ljude koji su se odazvali apelu i pomogli da bar narednih mesec dana nastavim da živim kao sav normalan svet – prvi su Nadini utisci, pošto je namirila dug.

Zvonio je telefon, gotovo neprekidno, i to zahvaljujući “Novostima”, i zaista sam neizmerno zahvalna na podršci i želji da mi se pomogne. Moja želja je, pored svega, ipak da nađem posao, s obzirom na to da od invalidske penzije od 16.500 dinara sin Miodrag i ja ne možemo da živimo. Ne predajem se, igram utakmicu života, i uverena sam da ću postići rezultat.

Nadin problem je premošćen trenutno, ali za dugoročnije rešenje pobrinuli su se zaposleni u JKP “Gradsko zelenilo” na čelu sa Aleksandrom Bogdanovićem, generalnim direktorom, koji su osmislili čitavu akciju u Nadinu korist. Naime, u nedelju, 24. januara, popularno “Zelenilo” će organizovati humanitarni događaj na klizalištu na Štrandu, s kojeg je sav prihod namenjen Nadi i Miodragu, kako bi bar za neko vreme prebrinuli brige oko stanarine i osnovnih životnih potreba, prenose “Novosti”.

U akciju za pomoć Nadi Drvenjak Šljukić i njenom sinu Miodragu, koju je pokrenuo Dobrivoje Antonić, nekadašnji čelnik rukometnih saveza Vojvodine i Novog Sada, uključili su se aktuelni čelnici, Borislav Perović i Slobodan Višekruna. Oni su animirali nadležne da se nađe dugoročno rešenje. Takođe, rukometaši “Vojvodine” planiraju da organizuju turnir sa kojeg bi sav prihod ulatili na Nadin račun za stanarinu.

Humanitarna akcija za pomoć proslavljenoj rukometašici Nadi Drvenjak-Šljukić, koja boluje od raka, biće održana u nedelju, 24. januara, na klizalištu na Štrandu, piše portal 021.rs.

Akcija se sprovodi na inicijativu “Gradskog zelenila”, a pomoć koja bude prikupljena biće uručena Nadi i njenom sinu Miodragu. Takođe, osim na klizalištu, na ulazu u Štrand biće postavljene kutije za prikupljanje dobrovoljnih priloga.

Nada Drvenjak-Šljukić boluje ima karcinoma dojke, a njen 38-godišnji sin Miodrag je takođe bolestan i nesposoban da radi.

Invalidska penzija od 16.500 dinara i socijalna pomoć nedovoljni su za podmirenje osnovnih potreba, a kamoli za lečenje. Tokom leta i rane jeseni, Nada i Miodrag spavali su na Štrandu, u kabini koju su im ustupili prijatelji. Kada je zahladnelo, noći su provodili u holu Spensa. Trenutno žive u iznajmljenom stanu, za koji nisu u mogućnosti da podmire troškove – navodi se u saopštenju “Zelenila”.

Humanitarna pomoć Nadi i Miodragu sakupljaće se od prihoda od izdavanja klizaljki i sefova za odlaganje ličnih dokumenata. Kako navode u “Zelenilu”, akciju je podržala apoteka “Janković”, koja će obezbediti lekove za Nadu i Miodraga u određenoj vrednosti. Firma “Hidrozavod” obezbediće novac za podmirenje osnovnih životnih potreba.

Posetioci Štranda u nedelju će biti ponuđeni vinom vinarije “Čoka”, koja takođe učestvuje u akciji.

Najmađe posetioce zabavljaće od 12 do 13.30 časova “Haos animatori”, koji su se odrekli honorara.

Izvor: Novosti / 021.rs
Foto: Nenad Mihajlović