Početna Gradske teme Humanitarna akcija “Ženama, za decu”

Humanitarna akcija “Ženama, za decu”

0

poklon_masna

Humanitarna akcija “Ženama, za decu” organizuje se povodom 8. marta, a sav prihod biće uplaćen u Fond za lečenje dece u inostranstvu.
Akcija obuhvata likovni konkurs, Festival poklona i nastup škola na nekoliko mesta u gradu, od 5. do 8. marta.
Na likovni konkurs pozvane su sve gradske škole, a tema je “Ona je zaslužila to!”. Radovi učenika koji budu proglašeni za najuspešnije u četiri kategorije (od 1. do 4. razreda), biće upotrebljeni za štampanje čestitki ženama povodom 8. marta, Međunarodnog praznika žena, a sva gradska preduzeća pozvana su da daju svoj doprinos kupovinom ovih čestitki za svoje zaposlene žene. Prikupljena sredstva biće uplaćena Fondu za lečenje dece od povreda i bolesti koji se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji, poručuju organizatori.
Prvonagrađeni radovi u sve četiri kategorije biće od 5. do 8. marta izloženi na Trgu slobode, u okviru Festivala poklona, gde će biti svečano uručene nagrade učenicima. Na Trgu slobode biće postavljen šator sa štandovima na kojima će se prodavati cvetni aranžmani, nakit, vina, čokolade, slatkiši i razni drugi poklončići. Izlagači će se takođe priključiti akciji, te će uplatiti po 1.000 dinara u Fond za lečenje.
Treći deo akcije – nastup škola biće u centralnom delu izložbenog prostora, a sve vreme trajanja festivala biće izloženi likovni radovi učenika.

Autor: 021.rs