Početna Gradske teme Humanitarna predstava “Uspavana lepotica” sutra u Limanskom parku

Humanitarna predstava “Uspavana lepotica” sutra u Limanskom parku

0

Najmlađe sugrađane u ponedeljak, 16. avgista, od 19 časova u Limanskom parku, očekuje dečija predstava “Uspavana lepotica”.

Predstava će biti u izvedbi pozorišta “Teatrilo”, a ulaznica je dobrovoljni prilog, koji će biti uplaćen za lečenje dečaka Alekse Kosanovića. Predstavu organizuje “Novosadski humanitarno-istraživački centar” uz podršku Gradske uprave za kulturu.

Predstava je pripremljena za predškolski i školski uzrast, za decu do 14 godina. Biće i hladnog osveženja, sokova i hladne limunade, koje će takođe moći da se plate uz dobrovoljni prilog. Naravno, zbog epidemiološke situacije imamo ograničen broj mesta, a to je 30 dece – rekla je Jovana Bekić, organizatorka događaja.

Aleksa je četvorogodišnji Novosađanin, koji je prevremeno rođem i mesec dana je proveo na neonatologiji, dok nije počeo samostalno da diše. Prvi problem sa kojim se susreo je bio sa vidom, pa je to rešeno operativnim zahvatom. Aleksi je sa 3 godine uspostavljena dijagnoza, spastična kvadriplegija, zbog koje nije u mogućnosti da saomostalno hoda, te mu je neophodna operacija SDR (selektivna dorzalna rizotomija) koja bi mu uklonila spazam mišić, a može se obaviti u Americi. Mališanu su sredstva potrebna za operaciju, rehabilitaciju, specijalističke preglede, fizikalne i defektološke tretmane, ortopedska pomagala kao i za troškove smeštaja u zemlji i inostranstvu.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: nsuzivo