Početna Gradske teme Humanitarna vožnja biciklom za malu Lanu

Humanitarna vožnja biciklom za malu Lanu

Biciklistički klub “Banditosi-cikloture” iz Novog Sada pridružuje se akciji prikupljanja novčane pomoći za osmomesečnu Lanu Jovanović iz Rakovca.

Akcija će se realizovati u okviru “Humanitarne vožnje za Lanu” koja će se održati u četvrtak, 09. jula s početkom u 18 časova. Mogu se pridružiti svi ljudi dobre volje koji su u mogućnosti da voze kao i deca starija od 12 godina, ukoliko niste u prilici da na ovaj način učestvujete na samom startu nalaziće se kutija za prikupljanje novčane pomoći gde možete donirati sredstva.

“Kao što ste verovatno čuli maloj Lani iz Rakovca je potrebna pomoć. Mi biciklisti smo uvek tu jedni za druge, spremni da pomognemo. Okretanjem naših pedala za Lanu, svako od učesnika će donirati onoliko koliko može /želi. Okupljanje na Keju kod spomenika 09.07 – 18 h. Kada se skupimo svi zajedno idemo do Lane kako bi joj predali pomoć. Ukoliko ne vozite bicikl, a želite da budete humani takođe možete doći dati svoj doprinos. Budimo VELIKI”, navodi se u pozivu organizatora.

Lana je rođena 03.11.2019 godine, kao zdrava beba sa ocenom 10/10. Posle 2 i po meseca roditelji su primetili da Lana ne mrda nogicama, odveli su je kod doktora i ustanovili da boluje od Spinalne mišićne atrofije, tip 1. Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije ali za to ima lek i on se nalazi u Americi, zove se Zolgensma i košta neverovatnih 2.1 miliona dolara.

Lani možete pomoći i slanjem SMS poruke sadržine “808″ na broj 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160-6000000069907-42.

Više informacija možete pronaći OVDE.

Izvor: NSU
Foto: PIxabay