Početna Gradske teme “Humanitarni ponedeljak” na Štrandu za Filipa Petrovića

“Humanitarni ponedeljak” na Štrandu za Filipa Petrovića

0

U ponedeljak 16. avgusta akcija „Humanitarni ponedeljak” biće namenjena Filipu Petroviću. Tog dana ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Filip je odrastao u Novom Sadu, u gradu u kom se ostvario kao jedan od najuspešnijih vaterpolista mlađih selekcija VK Vojvodina.

Po završetku srednje škole upisuje fakultet, zatim odlazi u SAD zbog posla. Krajem maja 2021. Filip je doživeo nesreću nakon skoka u vodu, usled koje je došlo do preloma dva vratna pršljena. Filip je hitnom službom prevezen u bolnicu gde je operisan. Trenutno nalazi u bolnici gde se lekari bore za njega. Njegovo opšte stanje je veoma teško, donji deo tela još uvek ne oseća.

Filipu su sredstva potrebna za lečenje, operativni zahvat, bolničke troškove, rehabilitaciju i medicinski transport.

U akciji prikupljanja sredstava 09.08., za lečenje Nikole Malića prikupljeno je 201.600,00 dinara. Ovim putem obaveštavamo sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Izvor: RTV.rs
Foto: Gradsko zelenilo