Početna Gradske teme “Humanitarni ponedeljak” na Štrandu za Kristinu i Veljka

“Humanitarni ponedeljak” na Štrandu za Kristinu i Veljka

U ponedeljak 28. juna akcija “Humanitarni ponedeljak” biće namenjena blizancima Ristić Kristini i Veljku. Tog dana, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Kristina i Veljko su rođeni u 29. gestacijskoj nedelji trudnoće, Veljko je ostao bez kiseonika, dobio sepsu, a Kristina je imala krvarenje prvog stepena na mozgu i takođe ostala bez kiseonika. Sa nepune tri godine još uvek ne hodaju samostalno i ne pričaju, zaostaju u psihomotornom razvoju i trenutno su na nivou bebe od 14 meseci, ali sa potencijalom za napredak.

Novac koji će se prikupljati potreban je za specijalističke preglede, svakodnevne fizikalne terapije, kriosakralne terapije, logopedske i defektološke tretmane.

U akciji prikupljanja sredstava za lečenje Spasovski Alekseja ukupno je prikupljeno 210.440,00 dinara. Gradsko zelenilo obaveštava sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Izvor: rtv.rs
Foto: Gradsko zelenilo