Početna Gradske teme “Humanitarni ponedeljak” na Štrandu za Lazara Arsenića

“Humanitarni ponedeljak” na Štrandu za Lazara Arsenića

0

Akcija „Gradskog zelenila“ „Humanitarni ponedeljak“ ulazi u osmu sezonu. Za proteklih sedam godina posetioci Štranda dobrovoljnim prilozima pomogli su lečenje mnogim građanima, u najvećem broju deci oboleloj od retkih bolesti.

U ponedeljak 10. maja akcija se nastavlja. Tog dana, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Osmogodišnji Lazar Arsenić iz Novog Sada, kome će biti namenjena prva ovogodišnja humanitarna akcija, je sa nepune dve godine dobio dijagnozu autizma, od tada kreće sa defektološkim i logopedskim tretmanima.

Psihološkim testiranjem 2017. godine Lazar dobija dijagnozu umerene retardacije, jedina nada su tretmani matičnim ćelijama koji stimulišu „uspavane“ delove mozga i pomažu pri govoru. Za autizam ne postoji lek, ali se slika stanja deteta može ublažiti intenzivnim tretmanima koji su izuzetno skupi.

Ovim putem obaveštavamo sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Izvor: rtv.rs
Foto: Pixabay