Početna Gradske teme I dalje gužve u “Socijalnom” zbog novih zdravstvenih knjižica

I dalje gužve u “Socijalnom” zbog novih zdravstvenih knjižica

Mesecima unazad, u “Socijalnom” u Novom Sadu, ne jenjavaju gužve za zamenu i preuzimanje zdravstvenih knjižica, a redovi za brojeve se, kako smo saznali, stvaraju čim svane. …

Oko podneva, ispred Socijalnog, zatekli smo građane, koji su nam rekli da za zamenu ili preuzimanje knjižice čekaju satima, uz mogućnost da na red ne stignu do kraja radnog vremena šaltera.

Jednostavno rečeno haos. Ljudi su pobesneli više, sede tamo po 5-6 sati i više, niko ne radi. Kako to može da se dešava? Bio sam kod tog njihovog šefa, on je navodno sišao dole, jednog je opomenuo“, pričaju Novosađani.

Kako smo saznali od nadležnih, u sedištu Filijale fonda za zdravstveno osiguranje Novi Sad, od ponedeljka do petka radi ukupno 13 šaltera za izdavanje i zamenu zdravstvenih knjižica novim karticama, čime su angažovani svi resursi te ustanove.

Kako bi se smanjile gužve, razmatra se mogućnost produživanja radnog vremena novosadske filijale, kao i eventualni rad subotom. Penzioneri koji su za izradu zdravstvene kartice predali u Udruženju penzionera grada Novog Sada, u Poštanskoj 3, mogu ih preuzeti svakog radnog dana od 8 – 12 časova.

Izvor: RTV
Foto: Google