Početna Gradske teme Identifikovana osoba koja je pisala grafite “Smrt Pajtiću!”

Identifikovana osoba koja je pisala grafite “Smrt Pajtiću!”

uklanjanje-grafita-pajtic

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Policijska uprava u Novom Sadu identifikovala osobu koja je u tom gradu ispisivala grafite protiv lidera Demokratske stranke (DS) Bojana Pajtića “Smrt Pajtiću”.
Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je reč o I.G. (37) koji je po sopstvenom priznanju član DS-a od 1997. godine, a zaposlen je u preduzeću “Vode Vojvodine”. On je objasnio da je policija razgovarala sa I.G. prilikom pretresa njegovog stana i da je nakon pribavljanja novih dokaza tražen nalog za njegovo privođenje.

Stefanović je rekao da se traga za osobom koja je pravila šablone za ispisivanje grafita i da očekuje da će ta osoba biti pronađena do kraja dana.

Policija neće dozvoliti da se bilo kome preti u Srbiji. Radićemo na rasvetljavanju ovog slučaja“, rekao je Stefanović.

U Novom Sadu 6. avgusta pojavili su se grafiti sa porukom “Smrt Pajtiću”, a ; premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sledećeg dana da je u toku istraga o grafitima koji su se pojavili u Novom Sadu sa pozivima na ubistvo lidera DS-a, ali da nije siguran da će svi biti zadovoljni njenim rezultatima.;

Vučić je rekao da u Srbiji niko nikome ne sme da preti smrću, kao i da niko ne sme da preti Bojanu Pajtiću.

Problem jesu grafiti. Ko god da ih je napisao. Imamo određene sumnje. Nisam siguran da ukoliko se istraga sprovede do kraja da će svi biti zadovoljni njenim rezultatima“, kazao je Vučić i dodao da će istraga pokazati da li je reč o stvarnim pretnjama ili o političkim igrama.

Pajtić: Tvrdnje Stefanovića neverovatne, biće proverene

Lider Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da mu tvrdnje ministra policije Nebojše Stefanovića da je grafite protiv njega pisao član DS-a zvuče neverovatno i da će biti proverene.

To što je član Demokratske stranke ne znači da radi nešto za ili protiv DS-a. Može svako da se učlani u koju god hoće stranku, to ga ne oslobađa nikakve odgovornosti, upravo suprotno“, rekao je Pajtić novinarima na konferenciji u sedištu stranke.

Lider DS je ponovio da će proveriti da li je taj navod tačan.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija identifikovala osobu I. G. (37), po sopstvenom priznanju člana DS od 1997. godine, koja se sumnjiči da je u Novom Sadu pisala preteće grafite “Smrt Pajtiću”.

Autor: Beta, Tanjug