Početna Gradske teme Ilić iz Treće Srbije zarađuje više i od gradonačelnika

Ilić iz Treće Srbije zarađuje više i od gradonačelnika

miroslav_ilic_zamenik

Ubedljivo najviše novca od svih od svih gradskih funkcionera iz budžeta grada u prva četiri meseca primio je Miroslav Ilić iz Treće Srbije koji je kao odbornik zaradio 162.000 dinara i još oko 472.000 dinara kao zamenik predsednika Skupštine grada, saznaje 021.

Sa ovim primanjima, Ilić koji faktički nema nikakva posebna posla jer se zamenik uglavnom bavi povremenim protokolarnim fotografisanjima, pretekao je i gradonačelnika Miloša Vučevića koji je za prva četiri meseca primio tek oko 520.000 dinara, odnosno oko 115.000 manje od člana Treće Srbije.

U ova primanja nisu uračinate naknade za prevoz, topli obrok, regres, prisustvovanja drugim sastancima radnih tela i odbora i druge prihode koje funkcioner može da primi, a oni mogu da variraju i da iznose i po nekoliko desetina hiljada mesečno. Kolika su primanja Ilića u Skupštini, govori i to što je uveliko pretekao i svog šefa Miroslava Parovića, koji je kao predsednik odborničke grupe za sednice i sastanke odborničke grupe primio 324.000 dinara.
Inače, Ilić ima najvišu mesečnu platu u Skupštini grada, jer predsednica prima samo deo plate u visini od 53.000, pošto je na porodiljskom. Njemu najbliži po prihodima, na osnovu naknade za prisustvovanja sednicama, bio je Đurađ Jakšić iz SRS, koji je inkasirao oko 385.000 dinara za period januar – april.

U podacima koje je objavio Blic, a dobio ih je od skupštine grada na osnovu Zakona o dostupnosti informacijama od javnog značaja, navodi se da odbornici u Skupštini grada prime desetine hiljada dinara samo na osnovu prisustva sednicama odborničkih grupa. Najviše sastanaka je imao SRS – 77, dok su ostali u proseku imali oko 65 za četiri meseca. U odborničkim grupama SRS i Treće Srbije su svoje česte sastake opravdali time da njihovi odbornici aktivno rade u Skupštini.

Autor i foto: 021.rs