Početna Gradske teme IN MEMORIAM: Luka Milinković

IN MEMORIAM: Luka Milinković

0

Povodom iznenadne i tragične smti mladog novosadskog odbojkaša, Odbojkaški savez Srbije oglasio se saopštenjem koje vam prenosimo u celosti.

?

Trinaestogodišnji talentovani Luka Milinković, koji je u novoj sezoni trebalo da ponese dres mlađih selekcija Vojvodine NS seme, tragično je izgubio život, utopivši se u subotu, 29.jula, na Braču.

Luka Milinković rođen je 1. marta 2004. godine u Florijanapolisu, u Brazilu. Sin je Novosađanke Jelene i poznatog argentinskog odbojkaša Markosa Milinkovića. Živeo je u glavnom gradu pokrajine. Geni su ga vrlo brzo usmerili ka sportu, trenirao je najpre tenis, a prošle godine krenuo je i definitivno očevim stopama, te je 6. avgusta 2016. potpisao pristupnicu za Odbojkaški klub Vojvodina NS seme. Bila je to i njegova prva registracija. Kako je bio izuzetno mlad, a bila mu je potrebna adekvatna odbojkaška škola, počeo je da trenira u Odbojkaškom klubu Voša, sa kojim Vojvodina NS seme ima saradnju. Sa Vošom je igrao Gradsku pionirsku ligu.

Ovog leta bio je učesnik odbojkaškog kampa u Bečeju, gde je pokazao talenat. U novoj sezoni trebalo je da igra za pionirsku selekciju Vojvodine NS seme.

Datum, vreme i mesto sahrane saopštiće porodica.

Izvor: mojnovisad.com