Početna Gradske teme Inicijativa gradonačelnika: Spomenik poginulim Novosađanima od 1990. do 1999. godine

Inicijativa gradonačelnika: Spomenik poginulim Novosađanima od 1990. do 1999. godine

Obeležavanju 24. marta – Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, u kasarni “Jugovićevo“ gde je održan komemorativni skup jedinica iz garnizona Novi Sad prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Pored garnizona Novi Sad, vence na spomen obeležje položile su delegacije Grada Novog Sada, Pokrajinske vlade, Skupštine AP Vojvodine, Južno-bačkog upravnog okruga, Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada, ORVS-a Grada Novog Sada, SUBNOR-a Novi Sad, udruženja Ratnih veterana i Vojnih penzionera, kao i porodice poginulih pripadnika Vojske Srbije.

“Pozivam svu javnost u Novom Sadu da se zajedno okupimo oko ideje da podignemo spomenik kakav je dostojan svim poginulim Novosađanima od 1990. do 1999. godine, jer nije na ponos grada da nema jedno takvo spomen obeležje. Takođe, snažno podržavam inicijativu koja je stigla iz različitih udruženja, organizacija i od pojedinaca, da jedan od budućih bulevara u našem gradu bude posvećen junacima sa Košara”, naglasio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay