Početna Gradske teme Institut za javno zdravlje Vojvodine potvrdio ispravnost vode u bazenu na Spensu

Institut za javno zdravlje Vojvodine potvrdio ispravnost vode u bazenu na Spensu

0

Početkom nedelje u Spens i Grad stigao nalaz iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine da je voda u bazenu na rekonstruisanom bazenu na Spensu potpuno ispravna. Nakon dobijenih rezultata pitanje dana je kada će biti zvanično otvaranje dugo očekivanog gradskog bazena.

– Svi građevinski i fizički radovi su završeni, čekalo se ispitivanje kvaliteta vode i dobili smo pozitivno mišljenje iz Instituta. Sada je samo pitanje korone, kad bismo to organizovali – dodao je prvi čovek Novog Sada.

Kao što je već bilo najavljivano ranijih meseci, ostaje preporuka nadzornom odboru Spensa da narednih meseci bazen bude besplatan za građane, kako bi se Grad odužio za period koji nije radio.

– Za Spens čekam Upravu za sport da vidim predlog kako da plivački klubovi pređu na Sajmište. Sportski deo bismo prebacili na Sajmište a za građane bismo ostavili Spens. Kako bi manje opterećivali vode, kako smene ne bi bile prepune. Voda mora da se oporavi, laički da kažem, kada imate u kratkim razmacima jednu smenu, pa drugu smenu, sportiste, onda je voda pod velikim pritiscima i zahteva jače ili teže hemijske tretmane. Ovako može to drugačije da se organizuje i da dobijemo zatvoreni olimpijski bazen na Sajmištu.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay