Početna Gradske teme Institut za onkologiju u Kamenici: Radovi menjaju dostupnost usluga, uključujući i MR...

Institut za onkologiju u Kamenici: Radovi menjaju dostupnost usluga, uključujući i MR dijagnostike

0

Pojedine službe Insituta za onkologiju Vojvodine rade u izmenjenom režimu zbog rekonstrukcije zgrade.

Kako se navodi na sajtu Instituta, zbog zahtevnih građevinskih radova, a u cilju “očuvanja kapitalne opreme”, Centar za imidžing dijagnostiku radi u izmenjenom režimu rada.

Dodaje se da CT dijagnostika radi redovno, dok MR dijagnostika (magnetna rezonanca) radi u izmenjenom režimu. Ne pojašnjava se šta taj izmenjeni režim predstavlja.

Pacijenti to mogu saznati na novoformiranom pultu u holu Instituta.

“Nakon otvaranja kontakta na holu, sestre će vam dati informaciju i uputiti vas do Centra za imidžing dijagnostiku odnosno do mesta gde će se uraditi dijagnostički pregled. Svi pacijenti će od strane zaposlenih u Centru za imidžing dijagnostiku telefonskim putem biti obavešteni o novom terminu pregleda”, navodi se u saopštenju.

Radovi su uticali i na radno vreme službi Poliklinike.

Institut obaveštava građane da će internističke, anesteziološka i neuropsihijatrijska ambulanta raditi isključivo posle podne. Ovo je slučaj i sa ambulantom psihološke podrške pacijenata i ambulantom terapije bola.

Samo pre podne će pacijentima biti dostupne hirurška i ginekološka ambulanta, kao i onkološka komisija.

Služba fizikalne medicine i rehabilitacije će zbog radova raditi isključivo pre podne, i to u prostoru Kongresnog centra.

Inače, druga faza “Kamenice tri” se gradi iznad dela objekta u kom su ordinacije, Dnevna bolnica za prijem hemioterapije, prostorije onkološke komisije, kao i ceo Centra za imidžing dijagnostiku, gde su mamograf, CT i MR. Izmeštena je i služba za rehabilitaciju koja je iznad Centra.

Podsetimo, ovog proleća se jedan od tri magneta na Institutu za onkologiju Vojvodine pokvario, a za popravku je izdvojeno 30,8 miliona dinara. Kako su početkom juna rekli za 021.rs, popravka bi trebalo da je počela sredinom juna. Od tada, ovaj Institut nije obaveštavao o stanju aparata.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay