Početna Gradske teme Isidorini gimnazijalci narednih godinu dana u Srednjoj mašinskoj školi

Isidorini gimnazijalci narednih godinu dana u Srednjoj mašinskoj školi

0

Zbog proširenja i renoviranja, Gimnazija “Isidora Sekulić” iseljena je u Srednju mašinsku školu, gde će njeni učenici u narednih godinu dana pohađati nastavu.

Gimnazijalcima Isidorine gimnazije biće na raspolaganju 35 učionica za nastavu, koja će se odvijati u poslepodnevnim smenama. Prema rečima direktora Srednje mašinske škole, nastava će teći normalno, zahvaljujući dobroj organizovanosti i dovoljnim kapacitetima škole.

Vladimir Gavranić, direktor Srednje mašinske škole kaže:

“Mi imamo dosta dece u dualnom obrazovanju pa smo se nekako potrudili da uklopimo naš raspored i imamo mala preklapanja na našem osmom času, naravno kabineti su prazni, tako da smo svi stali u jednu školu ali sada idemo u dve smene.”

Nakon godinu dana, učenici će doći u novi i veći prostor, koji im je neophodan, kako bi im se olakšali uslovi za učenje, ali i zbog proširenja sa 31-og na 32 odelenja.

Ružica Vukobratović, direktorka Gimnazije “Isidora Sekulić”, objašnjava:

“U ovim uslovima se snalazimo, zahvaljujući direktoru škole Vladimiru Gavraniću i njegovom kolektivu, njihovim učenicima koji su nas od srca primili i prihvatili i mi se tamo stvarno osećamo kao kod kuće.”

Početak radova u gimnaziji zakazan je za narednu sedmicu, a rok za završetak – u narednih godinu dana. U međuvremenu, učenici obe škole radiće kroz druženje na zajedničkim projektima.

Izvor: RTV
Foto: