Početna Gradske teme Iz budžeta Novog Sada 181 milion dinara za uređenje okoline Lidla na...

Iz budžeta Novog Sada 181 milion dinara za uređenje okoline Lidla na Futoškom putu

0

Za uređenje okoline prodajnog objekta Lidla na Futoškom putu iz budžeta Novog Sada biće izdvojeno 181.329.754 dinara sa PDV-om.

Ovo je suma koja će biti plaćena firmama “Put-invest” i “AB&CO” iz Novog Sada i “Tehnika” iz Vršca koje su na tenderu Uprave za građevinsko zemljište i investicije dobile posao saobraćajnog i komunalnog uređenje nekadašnjeg prostora Rasadnika Gradskog zelenila na Futoškom putu, a gde je u toku gradnja prodajnog objekta Lidla.

Na ovoj lokaciji gradiće se saobraćajnica od nekoliko stotina metara koja će budući prodajni objekat spojiti sa Futoškim putem, a raskrsnica će biti u vidu kružnog toka.

Takođe, biće izgrađen parking sa 196 mesta i još sedam za osobe sa invaliditetom, zatim biciklistička staza od 455 metara, kao i pešačke staze.

Biće izgrađeno i 750 metara vodovodne i skoro 700 metara kanalizacione mreže, postavljena 52 stuba javne rasvete i hortikulturno uređen prostor, s tim da je sa Gradskim zelenilom i Lidlom ugovoreno da se sačuva deo stabala koja su ranije zasađena na toj lokaciji dok je tu bio Rasadnik.

Podsetimo da je Lidl na Futoškom putu počeo radove početkom novembra 2020. sa rokom završetka do kraja maja. Vrednost radova je gotovo 200 miliona dinara, a ovaj plac na mestu nekadašnjeg Rasadnika kompanija je kupila na licitaciji 2017. godine po ceni od 233,4 miliona dinara.

Izvor: 021
Foto: Pixabay