Početna Gradske teme Iz kanalizacije na Detelinari izvučena velika količina vlaknastog materijala

Iz kanalizacije na Detelinari izvučena velika količina vlaknastog materijala

0

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ juče su u Ulici Kornelija Stankovića izvukle veliku količinu vlaknastog materijala iz kanalizacije. Kako napominju, situacija je kritična u celom gradu. Zbog toga su apelovali na Novosađane da u kanalizaciju ne bacaju predmete i stvari kojima je mesto u kontejnerima i kantama za đubre.

– Pre nego što krenete da bacate „sve i svašta“ setite se da sledeće stvari nikako ne smeju da završe u wc-šolji: vlažne maramice, kuhinjski ubrus, štapići za uši, ulošci i tamponi, najlon čarape, stari lekovi, masnoća i ulje, flasteri, cigarete, gumene rukavice i zaštitne maske – piše u saopštenju.

Navodi se i da u kanalizaciju svakako ne bi trebalo da se odlaže krupan otpad kao što su gume, delovi nameštaja i bele tehnike, delovi automobila ili leševi životinja, a u pitanju je samo deo spiska šta sve radnici JKP-a „Vodovod i kanalizacija“ pronalaze u šahtovima i kanalizacionim otvorima.

– Takvu vrstu otpada treba odlagati na propisana mesta jer mogu ozbiljno da oštete i zaguše pumpe i izazovu kvarove te ozbiljno ugroze funkcionisanje komunalnog sistema našeg grada i dovedu do neplaniranih finansijskih troškova. Zato još jednom apelujemo na Novosađane da razmisle gde odlažu otpad jer na taj način čuvaju i sebe i svoj Novi Sad – piše u apelu.

Izvor: novisad.com
Foto: JKP “Vodovod i kanalizacija” / Facebook